Yuvacık´ta gaz sevinci

Kocaeli´nin beldeleri bir bir doğalgaza kavuşuyor

Beldeleri doğalgazla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık`ta da meşaleyi yaktı. Çocukların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle tören, hayli renkli görüntülere sahne oldu.

 

6 TRİLYONLUK YATIRIM
Belde merkezinde düzenlenen tören halk oyunları gösterisi ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Yuvacık`ın da içinde bulunduğu Etap 2-A bölgesine doğalgaz hatları için 6 trilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Çalışmalar çerçevesinde beldeye 2.5 km çelik, 33 km polietilen ve 11 km servis hattı yapıldığını kaydeden Erdoğan, beldede 500 kişinin gaz kullandığını, 1500 kişinin abone olduğunu, potansiyel abone sayısının ise 3 bin 700 olduğunu ifade etti.

AKILLI VE GÜÇLÜ KAPTAN
Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan ise verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, “İki yıl önce beldemize doğalgaz geleceğini söylemiştik. Başkanımız da kararlılığını gösterdi ve halkımız doğalgaz kullanmaya başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da önce ülke genelinde yaşanan ekonomik iyileşmeye dikkat çekti. Paramızın değerlendiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Gemiyi kullanan kaptan akıllı, güçlü, ülkesini seven, ekibini iyi kuran ve aramızdan çıkan bir insan” dedi.

“YATIRIMLARA SAHİP ÇIKIN”
Daha sonra Kocaeli`nde yaşanan değişime dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, geçen yıl yapılan çalışmalarla 100 bin aboneye ulaştıklarını, bundan da gurur duyduklarını söyledi.
“Sadece bir yılda Kocaeli geneline 400 bin abonenin ihtiyacını karşılayacak hat döşedik ve 100 bin abone yaptık. Bu çalışmaların tüm masrafı 30 trilyonu geçmedi. Köylere kadar gaz götürdük. Geçmiş dönemin 500 trilyonluk borcunun geri ödemesini yaparken bir yandan da yatırım yaptık. Sizler yaptığımız yatırımlara sahip çıkmalısınız. Sahip çıkmazsak alır götürürler” dedi.

“DAHA HIZLI KOŞACAĞIZ”
Yatırımların devam edeceğini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin köylerine kadar kalkınmaya devam edeceğini, yapılan hizmetleri yeterli bulmadıklarını ve daha hızlı koşacaklarını belirtti. Karaosmanoğlu sözlerini “Büyükşehir Belediyesi sizin emrinizdedir, size hizmet için vardır” şeklinde tamamladı. Konuşmaların ardından Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan, Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür plaketi verdi ve beldeye doğalgazın götürülmesini temsil eden meşale protokol tarafından ateşlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!