Yürüyüş yolunda ki eski ağaçların kökleri kaldırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yürüyüş yolunda kaldırılan çınar ağaçların köklerini temizleyerek yeni fidan dikimi için hazırlık yapıyor.

Yürüyüş yolunda ki eski ağaçların kökleri kaldırıldı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin hazırladığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan devrilme riski taşıyan tescilli çınar ağaçları Büyükşehir Belediyesince kaldırılmıştı. 11 Kasımdan sonra yapılacak yeni dikim için eski ağaçların kalan kökleri de kaldırıldı.

YENİ ÇINAR FİDANLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yürüyüş yolundaki risk teşkil eden çınar ağaçları İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin hazırladığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan rapor doğrultusunda kaldırılmıştı. Bir süredir boş bırakılan eski ağaçların yerine Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca yeni çınar ağaçları 11 Kasımdan sonra dikilecek. Ekipler eski alanlara dikilecek çınar ağaçları için çalışmalara başladı.

KÖKLER TEMİZLENİYOR
İzmit Yürüyüş Yolu güzergahında Cumhuriyet Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Kapanönü Çarşısı girişinde kaldırılan çınar ağaçlarının yerine yenisi dikileceği için ekipler eski ağaçlardan kalan köklerin kaldırılması için çalışıyor. Özel bir matkap ucuyla yapılan çalışmalarda eski kökler oyularak toprak altından çıkarılıyor. Köklerden temizlenen alanlar yeni fidanların dikimine uygun hale getiriliyor.

 

20 YENİ FİDAN DİKİLECEK
İzmit Yürüyüş Yolu güzergahında temizlenen 20 alana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı fidanlığında üretilen yeni çınar fidanlarından dikelecek. Öte yandan bakımları yapılan fidanlar, hastalıklara karşı aşılanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!