Yürüyüş yolu yeşillendiriliyor

İzmit şehir merkezindeki yürüyüş yolunun ikinci bölümüne son şekli veriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ve İzmit şehir merkezindeki yürüyüş yolunu Yahya Kaptan`a bağlayan yürüyüş yolunun ikinci etabı büyük ölçüde tamamlandı. Yol renkli taşla döşenirken, etrafının yeşillendirme ve çimlendirme çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaların 15 gün içinde tamamlanıp, yolun açılıma hazır hale geleceği belirtildi.

1000 ADET AĞAÇ FİDESİ
İnsanların günlük yaşantılarında sağlık için yürüyüş yapabilecekleri güzergah, istenilen boyuta ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 aydan beri yapımını sürdürdüğü yolun ikinci bölümünü tamamlama noktasına geldi. Söz konusu alanı renkli taş ile döşeyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, hafta başından itibaren de ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmasına start verdi. Ekiplerin yeşillendirme çalışmalarını 15 gün içinde tamamlayarak Yürüyüş Yolu 2. etabın çalışmalarına son şeklini vereceği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi 2. etap çalışmaları çerçevesinde bugüne kadar yol üzerinde belirli aralıklarla 600 adet çeşitli ağaç fidelerinin dikimini gerçekleştirdi. Yürüyüş yoluna 400 adet ağacın daha dikileceği belirtildi.

İZMİT BAŞTAN SONA YÜRÜNECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin önemli projeleri arasında yer alan Yürüyüş Yolu çalışmalarını tamamlanmasıyla Kocaelililer önemli bir yürüyüş bandına sahip olacak. Merkez Bankasından Yahya Kaptan`a kadar önemli bir alanda yürüyüş yapma imkanı bulacak olan vatandaşlar, yapılan çevre düzenlemeleriyle de yeşillikler içinde dinlenerek spor yapma imkanına kavuşacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!