Yukarı Hereke sakinlerine müjdeli haber

Büyükşehir Belediyesi, taşocağı kamyonları için alternatif yol yapıyor

Taşocağı yoluna yakınlığı nedeniyle yıllardır büyük sıkıntı çeken Yukarı Hereke sakinlerinin çilesi, bir iki ay sonra tarih olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıkıntının ana kaynağı olan kamyonlar için alternatif bir yol yapacak.

İHALESİ YAPILDI
Bölgede oturan vatandaşların sık sık eylem yapmasına neden olan ve daha çok kamyonların kullandığı mevcut yola alternatif yolun yapımı için, bugün Büyükşehir Belediyesi`nde bir ihale gerçekleştirildi.
Encümen salonunda yapılan ihaleye 3 firma katılırken, en düşük teklifi 109 bin 5 YTL ile Özmaş firması, en yüksek teklifi ise 156 bin 552 YTL ile Şahin Hafriyat verdi. EKA İnşaat ‘ın teklifi ise 149 bin 448 YTL`de kaldı.

 

İKİ AYDA TAMAMLANACAK
Hereke girişinden otoban köprüsü altı güzergahını takip ederek Yukarı Hereke`ye ulaşımı sağlayacak olan alternatif yolun uzunluğu 300 metre olacak. Yolun sağlamlığı için de bazı bölgelere istinat duvarı yapılacak. İhaleyi kazanacak firmanın, yer tesliminden sonraki 60 gün içinde çalışmalarını tamamlanması gerekiyor.

KAOS BİTECEK
Alternatif yolun yapımı ile Yukarı Herekeliler taşocağı kamyonlarından kurtulmuş olacak. Kamyonların neden olduğu trafik kaosu ile gürültü kirliliği ortadan kalkacak, yazın toz, kışın ise çamur sorunu yaşanmayacak. Ayrıca vatandaşlar evlerine daha rahat ulaşacak, kamyonlar için bir daha eylem yapmak zorunda kalmayacak.

FİRMALAR                 TEKLİFLERİ
Özmaş Mühendislik    109 bin 5 YTL
EKA İnşaat              149 bin 448 YTL
Şahin Hafriyat          156 bin 552 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!