Yöresel Kültürler kardeşlikte buluştu

Anadolu`nun tüm renklerini buluşturan fuar başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Kültürler Fuarı dün  törenle açıldı. 36 hemşehri derneğinin yanı sıra 6 yabancı ülke halk oyunu ekibinin katıldığı fuardan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları yağdı. Fuarın evsahipliğini yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Farklılığımız zenginliğimizdir. Bizi bölmek, yıpratmak isteyenlere karşı bu zenginliğimizle haykırmalıyız. Çokluktan, farklılıktan zarar gelmez. Yeter ki farklı kültürler bunu benimseyebilsin. Ülkemizi karıştırmak isteyenler bunu başaramayacaklar” sözleriyle uzun süre alkışlandı.

36 HEMŞERİ DERNEĞİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Yöresel Kültürler Fuarı renkli görüntüler eşliğinde açıldı. Fuar içindeki Güneş Sahnesi´nde stant açan 36 hemşehri derneği adeta bir kültür mozaiği oluşturdu. Fuara bu yıl Uluslar arası Halk Oyunları Festivali´ne katılan 6 yabancı ülke de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı H. Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Çöpoğlu ve Ersin Yazıcı, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, yöresel dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Sivaslılar Derneği Başkanı Zeynel Sarıkaya, hemşehri derneklerini bir araya getiren ve kaynaşmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi organizasyonuna teşekkür etti.

FARKLILIKTAN ZARAR GELMEZ
Daha son söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli´nde birbirinden farklı kültürlerin yaşadığını ve bu farklılıkların önemli bir zenginlik yarattığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Farklılıklar aslında zenginlikten gelir. Çokluktan, farklılıktan zarar gelmez. Yeter ki farklı kültürler bunu benimseyebilsin. Geçmişte bütün dünyaya adalet götürmüşüz, insanlık öğretmişiz. Ülkemizi karıştırmak isteyenler bunu başaramayacaklar” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“DERNEKLERİ ÖNEMSİYORUZ”
Kocaeli olarak Türkiye´nin en zengin mozaiğine sahip olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, aynı zamanda birçok medeniyetlerin kurulduğu yer olması sebebiyle Kocaeli´nin ciddi bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Kocaeli´nde kültürlerini yaşatmaya çalışan dernekleri önemsediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki dernek ve kurumlarla her zaman işbirliği ve temas halinde olduklarını bildirdi.

KÖKTÜRK ALKIŞ ALDI
Anadolu´nun tüm renklerini buluşturan fuarın açılış programında Erzurumlular, Artvin, Yörükler, Kafkas, Muş Varto, yöresi halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Fuarın açılış programında ayrıca mali sanatçı Doğan Aktaş´ın Türk Halk Müziği konseri ve Bekirpaşa Belediyesi Çocuk Korosuyla devam etti. Bir ara sahneye çıkan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, okuduğu türküyle büyük alkış topladı.


Başkan Karaosmanoğlu da fuara katılan tüm hemşehri derneklerinin stantlarını gezerek yöresel yemeklerden tattı.

DERNEKLER STANT AÇTI
Fuara katılan dernekler kendi kültürlerini açtıkları stantlarda tanıtımını sağlıyor. Yöresel kıyafetler, yemekler, el işleri, tarihi yerler materyallerin bulunduğu stantlar fuar ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Fuar kapsamında yer alan ve etkinliklerini sunacak olan dernekler şöyle, Ağrılılar Derneği, Artvinliler derneği, Azerbaycan Kültür Evi, Balkan Türkleri Derneği, Bitlisliler Derneği, Çankırılılar Derneği, Çukurovalılar Derneği, Diyarbakırlılar Derneği, Düzceliler Derneği, Gaziantepliler Derneği, Geredeliler Derneği, Gümüşhaneliler Vakfı, Erzurumlular Vakfı ve Dernekler Birliği, Elazığlılar Derneği, Kafkas Kültür Derneği, Kastamonulular Derneği, Kayserililer Derneği, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, Konyalılar Derneği, Kırşehirliler Derneği, Makedonya Göçmenleri  Derneği, Malatyalılar Derneği, Rumeli Türkleri Derneği, Samsunlular Derneği, Siirtliler Derneği, Sima Vakfı, Sivaslılar Derneği, Trabzonlular Derneği, Trakya İlleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Tunceliler Derneği, Vanlılar Derneği, Vartolular Derneği ve Yörüklüler Derneği

Bizi;
sosyal medyada takip edin!