Yine Engin Noyan yine büyük ilgi yine keyifli

Ünlü yazar, 2. kez Büyükşehir Ramazan Çadırı´na konuk oldu

Ramazan ayını kurduğu dev çadır ve gerçekleştirdiği etkinliklerle bu yıl daha da anlamlı hale getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu özel gecelerde halkın Kocaeli`nde görmek istediği önemli isimleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl sohbetiyle Kocaelililerin gönlünde taht kuran müzisyen-yazar Münib Engin Noyan`ı bu yıl da dev çadıra konuk etti.

 

DUALARDA NELER İSTEMELİYİZ?
Noyan, kendine has üslubu, mütevazı tavırları ve “Kur`an`la Yaşamak, Kur`an`ı Yaşamak” adlı sohbeti ile Kocaelililere anlamlı bir Ramazan akşamı yaşattı. Elinde bastonuyla büyük bir dinleyici kitlesine hitap eden ünlü yazar, ilk olarak dua konusunu ele aldı. Noyan, “Arapça`da iki sesleniş vardır. Bir lida, diğeri dua. Lida uzağa sesleniş, dua ise yakına sesleniştir. Bize şah damarımızdan bile yakın olan Cenabı Allah`a biz dua ederiz. Dua bir kulluk şuurudur, bir teslim oluştur. Allah bize mübarek Kur`an`ı Kerim`de nasıl isteyeceğimizi, neler isteyebileceğimizi belirtmiştir. ‘Benden şunları isteyin, şunlar daha hayırlıdır` diye buyurmuştur. Dualarımızda lüks arabalar, yatlar katlar, güzel kıyafetler yerine hayırlı şeyler istemeliyiz” şeklinde konuştu.

KADINLARI CAMİLERE DAVET ETTİ
Bazı dinleyicilerin çadıra gelemeyen dostlarına cep telefonlarıyla sohbeti dinletmesi dikkatlerden kaçmazken, Noyan bu tür etkinlikleri karşılıklı sohbet havasında yapmayı tercih ettiğini ifade etti. Noyan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sohbetleri yapmak istediğim yer camilerimizdir. Sizlerin bana başınızı havaya kaldırıp kürsüden bakmanızı istemiyorum. Ben de sizlerle aynı seviyede sohbet etmek istiyorum. İnşallah bir dahaki sefer camilerde sohbet etme imkanı buluruz. Özellikle kadınlarımızın camileri daha sık ziyaret etmelerini istiyorum. Camilerde kadınlara hep küçük yerler ayrılır. Nedeni ise kadınların camilerimizi pek ziyaret etmemeleridir. Aslında daha sık ziyaret edebilirsiniz. Evlerinizde yaptığınız gün toplantılarını camilerde yapabilirsiniz. Çocuklarınızı da götürebilirsiniz. Çocukların misket oynaması için camilerin zemini daha müsaittir. Hem küçük yaşta çocuklarımızı alıştırmış oluruz.”

“RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL”
Ramazan ayının sadece oruç tutmak olmadığını da söyleyen Noyan, Kur`an-ı Kerim`in bu ayda indiğini, vahyin insanlara bu ayda ulaştığını belirtti. Bu ay içinde Kur`an`ı Kerim`i okurken, daha çok anlamaya çalışmamız gerektiğini söyleyen Noyan, “Kuş kadar aklınız varsa, birçok basit şeyi anlayabiliyorsanız, Kur`an`ı Kerim`i de anlamaya çalışmalısınız. Eğer çalışmazsanız yüce Allah öbür dünyada size hesap sorar” dedi.

KİTAPLARINI DA İMZALADI
Misafirlerin büyük bir zevkle dinlediği sohbetin ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Engin Noyan`a bir plaket ve bir buket çiçek takdim etti. Kocaeli`ne gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Noyan, “Ömrümüz yeterse, siz de benden bıkmazsanız bir dahaki yıl inşallah tekrar aranızda olmak isterim. Bu serin havada beni dinleme nezaketinde bulunduğunuz için hepinizden Allah razı olsun” diyerek kürsüden indi. Ardından kitap standlarına geçerek okuyucularına kendi yazdığı kitapları imzalayan Engin Noyan`a burada da büyük ilgi vardı. Noyan`ın en çok ilgi gören kitabı ise, son eseri olan ve 4. baskı yapan “Aşk Düşünce Yollara” adlı kitabıydı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!