Yıldızlı otel gibi öğrenci yurdu

Büyükşehir`in kız ve erkek öğrenci yurtlarında her türlü konfor ve hizmet var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim için kentimize gelen öğrencilerin barınma sorununu gidermek için işletmesini yaptığı kız ve erkek öğrenci yurtlarında her türlü konfor var. Güvenlikçi çemberinde olan yurtlarda internetten, çamaşır odasına kadar her türlü hizmeti bulmak mümkün.

 

SINIRSIZ HİZMET
Büyükşehir Belediyesi, üniversite gençliğine yönelik barınma hizmeti amacıyla bünyesindeki Belde A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından hem erkek, hem kız öğrenci yurdu işletiyor. Yurtlara öğrenci kayıtları ise yarın başlıyor. Büyükşehir Belediyesi kız yurdunda 416 öğrenci, erkek yurdunda ise 110 öğrenci barındırılıyor. Yurtlar çift kişilik odalarla dizayn edilmiş durumda. Yurtlarda öğrencilere 24 saat süreyle sıcak su, internet bağlantılı bilgisayar odaları, çizim odası, kafeterya ve çamaşırhane gibi olanaklar sunuluyor. İnternet hizmetleri için kurulan 12 adet bilgisayarda dünyadaki her türlü teknolojiyi takip etmek veya ders çalışmak mümkün.

24 SAAT GÜVENLİK
15 Eylül – 15 Haziran dönemini kapsayan 10 aylık eğitim dönemi boyunca tam kapasite ile hizmet verecek olan kız ve erkek öğrenci yurdunda güvenlik büyük önem taşıyor. Yurtlar 24 saat süreyle kameralarla gözetlenirken, güvenlik elemanları ile binaların her bölgesi tamamen kontrol altında tutuluyor. Toplam 17 dönümlük arazi üzerine kurulu bulunan kız öğrenci yurdunda güvenlik ve gözetleme amacıyla 12 kamera 24 saat süreyle kayıt yapıyor. Öğrenciler, yurt müdürlüğü tarafından verilen güvenlik kartları ile yurda giriş çıkış yaparken, kartsız dışardan kişilerin yurda girmesi ise imkansız. Ziyaret amacıyla gelenler ise güvenlik denetiminden geçmek zorunda.

HAYATLARI KOLAYLAŞACAK
Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, hedeflerinin öğrencilerin hayatlarını zorlaştırmak değil, aksine kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Yurtlarda barınan kız erkek her öğrenciyi aileleri tarafından kendilerine emanet edilmiş olarak kabul ettiklerini belirten Kemal Yazıcı, “Ders çalışmaları, temizlik yapmaları gibi her konuda imkanlar sağlıyoruz. Onlara aile ortamı sunmaya çalışıyoruz. Bunun için kaliteden taviz vermiyoruz. Gençler, teknolojiden mahrum bırakılmıyor. Aldığımız önlemlerle hem aileler gönül rahatlığı ile çocuklarını bizlere emanet edebiliyor, hem de çocukların hayatları çok daha kolay oluyor” dedi.

24 SAAT SICAK SU
Yurtlarda öğrencilerin temizlik sorunu düşünülerek, 12 adet çamaşır makinesi ile donatılmış çamaşır yıkama odası bile hazırlanmış durumda. Öğrencilerin çamaşırlarını yıkamak için kullandıkları deterjan bile yurt müdürlüğü tarafından temin ediliyor. Öğrencilere 24 saat süreyle sıcak su verilirken, ısınma ise doğal gaz ile sağlanıyor. Profabrik ortamda olmasına karşın oldukça güvenli ve dayanıklı binalarda, ortak kullanım salonları, mutfak gibi her yer tam donanımlı olarak hizmet veriyor. Yurt binasında öğrencilerin ders notları için fotokopi makinesi bile var.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!