Yıldızlar altında sinema keyfi

Açık havada Türk filmleri, Hülya Koçyiğit`in Devran filmiyle başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali´ne dönüştürdüğü fuarda, açık havada Türk filmleri gösterimine, Hülya Koçyiğit´in Devran filmi ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, filmi ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit ile birlikte izledi.

KÜLTÜR KENDİ OLACAĞIZ
Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali´nde yıldızlar altında sinema keyfi uygulamasına bu yıl Hülya Koçyiğit ve Tarık Akan´ın “Devran” filmi ile başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı, yıldızlar altında film seyretme keyfini Hülya Koçyiğit ile birlikte yaşadı. Film başlamadan önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz sanayi kenti olabiliriz ama önemli bir sanat merkezi olmak için çalışıyoruz. Tır Tiyatrosu bunun bir basamaığıdır. Sadece sanayi ile değil, sanatımızla, doğamızla, spor ve turizmimizle tanınmak istiyoruz” dedi.

KOÇYİĞİT´TEN ÖVGÜ
Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit de yaptığı konuşmada, Kocaeli´nin İbrahim Karaosmanoğlu gibi sanatı seven, sanata önem veren bir belediye başkanına sahip olduğu için şanslı olduğunu anlattı. Başkan Karaosmanoğlu´na hayata geçirdiği sanatsal etkinlikler için teşekkür eden Koçyiğit, “Sanatı kentin en ücra köşelerine kadar yaymak için çaba göstermek çok önemli. Açık havada film seyretme keyfi yıllar önce moda haline gelmişti ama bugün pek yok. Burada bu keyfi bana yaşatan sayın Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HER HAFTA BİR FİLM
Büyükşehir Belediyesi, Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali kapsamına aldığı yıldızlar altında sinema keyfi ile, günümüzde tarih olan ve bir zamanlar insanların unutulmaz zevkleri arasında yer alan yaz sinemaları keyfini bugüne taşıyor. Hülya Koçyiğit ile birlikte film seyretme keyfini yaşayan Kocaeli halkı, sanatçı ile hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girdi. Başkan Karaosmanolu, sanatçıya bir plaket verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!