“Yerinden yönetim sayesinde güçlüyüz”

5. Türkiye Kamu Yönetimi Formu`nda konuşan Başkan Karaosmanoğlu,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Türkiye Kamu Yönetimi Formu bugün başladı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yerinden yönetim anlayışı sayesinde hizmetleri yetki ile donatılmış, madden güçlü bir belediye ile yaptıklarını kaydetti.

GENİŞ KATILIM
Kocaeli´nin önde gelen kent dinamiklerinin biraya gelerek düzenlediği Türkiye Kamu Yönetimi Formu dün geniş bir katılımla başladı. Kocaeli Üniversitesi´nin Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Gökhan Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YERİNDEN YÖNETİMİN OLUMLU ETKİLERİ
Büyükşehir Belediye Başkanı formun açılış konuşmasını yaparken yerinden yönetim anlayışının yerel yönetimler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra evde bakım hizmetinden, KO-MEK kurslarına, annelere süt desteğinden, erzak dağıtımına kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiğini söyledi. Başkan Karosmanoğlu, “Bütün bunları ve yaptığımız diğer hizmetleri yerinden yönetim anlayışı sayesinde, yetki ile donatılan ve madden güçlenen bir belediye ile yapıyoruz” dedi.

YENİDEN YAPILANMAYA DESTEK
Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında ayrıca Kocaeli´nin yerel yönetimler açısından yeniden yapılanması ve belediye sayısının azaltılması şeklindeki düşünceye de destek verdiklerini kaydetti. Yerinden yönetim anlayışının hizmetin hızlanması ile kalitesinin artmasını sağladığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, bunun yanı sıra yerel ihtiyaçların da önceliklerine göre yapılmasına neden olduğunu belirtti.

KAYBEDEN OLMAYACAĞIZ
Başkan konuşmasının son bölümünde dünyadaki hızlı gelişmelerin işletmelerin, kurumların, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin ve hatta devletlerin kendilerine yenilenme zorunluluğu getirdiğine işaret etti. Başkan, bu sürece ayak uyduramayanların kaybedenler olacağına dikkat çekerek, “Biz kaybedenlerden olmayacağız” dedi.

 

Kocaeli Valisi Gökhan Sözen ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu´nun konuşmalarının ardından bugün de devam edecek olan oturumlara geçildi.

KARALOĞLU BAŞKANLIK ETTİ
Kamu Yönetimi Forumu´nun ilk oturumunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu yönetti. “Kentsel Alan Yönetimi” konulu oturumda Kentsel Yönetim Sürecinde STK´ların Hukuka Uygunluk Denetimi, CBS´nin Türkiye Örneğinde Uygulanabilirlik Düzeyi, Kent Güvenliğinin Sağlanmasında Yerel Yönetimler ve Polis İşbirliği, Coğrafi Bilgi Sistemlerinde Kocaeli Modeli, Orta Ölçekli Kentsel Alanların Yönetimine Aydın İli´ nden iki Örnek: Kuşadası – Söke ve Aydın Merkez konuları akademisyenler tarafından tartışıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!