Yerel Yönetimler Semineri başladı

İki günlük seminerde daha çok yerel yönetimlerin sorunları ele alınıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kocaeli Valiliği ve Türk Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlediği iki günlük Yerel Yönetimler Hizmet İçi Eğitim Semineri başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, merkeziyetçi yönetimin yetkilerini yerel yönetimlere devretmesinin büyük bir atılım olduğunu ancak asıl meselenin bundan sonra başladığını söyledi.

“ANCAK KOCAELİLİLER BİLİR”
Çok sayıda akademisyen, belediye başkanı, meclis üyesi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Büyükşehir Belediyesi yönetici ve personelinin katıldığı törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Çinliler yakın kolay, uzak zor yönetilir diyorlar. Bence çok doğru bir söz. Yönetimlerde yetki paylaşımı ve yerinden yönetim medeni dünyanın tarzıdır. Kocaeli`nin neye ihtiyacı olduğunu ancak Kocaelililer bilebilir” dedi.

KURUMSALLAŞMAYA GİDEN YOL
Başkan Karaosmanoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin yanı sıra kapasitesinin de artırılması gerektiğini, bunun ise ancak kurumsallaşma ile olabileceğini belirttikten sonra, “Kurumsallaşmaya giden tek yol ise eğitimdir” yorumunu yaptı.

YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ
Ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Erdal Ata ise, Avrupa Birliği sürecinde yerel yönetimlerin mahalli nitelikteki tüm hizmetleri yapan kuruluşlar haline geleceğini söyledi. Bu hizmetlerin büyük bir sorumluluk getireceğini kaydeden Vali Ata, “Ağır sorumlulukların altından kalkabilmek için bilhassa belediyelerimizin süratle kurumsallaşmaları kaçınılmazdır” dedi.

PROGRAMDA NELER VAR
Açılış konuşmaları ve verilen kısa aranın ardından eğitim seminerleri Meclis Salonu ve Halk Eğitim Merkezi`nde olmak üzere eş zamanlı olarak başladı. Büyükşehir Meclis Salonu`nda ilk gün, Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim Daşöz “Belediyelerin Yararlanabileceği İç ve Dış Mali Kaynaklar, AB Fonları” konusunda bilgi verirken, ODTÜ Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici de “Belediyelerde İmar Uygulamaları” konusunu ele aldı. Halk Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen programda ise ilk gün Mahalli İdareler Başkontrolörü Tahir Tekin “Kamu Mali Yönetimi Kanunu ve Analitik Bütçe Uygulamaları” konusunda geniş kapsamlı bilgi aktardı.

YARINKİ PROGRAM
Büyükşehir Meclis Salonu`nda yarın ise Mahalli İdareler Genel Müdürü Mevlüt Atbaş “Değişen Belediye Mevzuatı, Personel İstihdamı” konusunu ele alacak. ODTÜ Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici de “Belediyelerde İhale Uygulamaları” başlığı altında belediye yönetici ve çalışanlarını Halk Eğitim Merkezi`nde aydınlatacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!