Yerel İş Barışı Kongresine anlamlı imza

Kongrenin son gününde taraflar “İşbirliğini Sürdürme Anlaşması” imzaladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yerel-Sen ve Hizmet – İş Sendikası´nın ortaklığında ilk kez Kocaeli´nde düzenlenen Yerel İş Barışı Kongresi adına yakışır bir anlaşma ile sona erdi. Kongre,  tarafların “İşbirliğini Sürdürme Anlaşması” nı imzalamasıyla anlamlı bir yapı kazandı.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Sosyal diyalogu geliştirip kurumsallaştırmayı amaçlayan "Yerel İş Barışı Kongresi” dün sona erdi. Kartepe Green Park Resort Otel´de Cumartesi günü başlayan kongre iş veren, çalışanlar ve işçi temsilcilerini bir araya getirdi. Kongrede iş dünyasında yaşanan sorunlar uzmanların katılımıyla masaya yatırıldı. Çözüm yollarının arandığı kongre sonunda taraflar  “İşbirliği Sürdürme Anlaşması“na imza attı.

SENDİKAL HAREKETLER TARTIŞILDI
Yerel İş Barışı Kongresi´nin son gününde Prof. Dr. Metin Kutal´ın oturum başkanı olduğu “Sendikal Hareketler ve Yapılanma  Tartışmaları” konulu panel düzenlendi. Panelde Prof. Dr. Engin Yıldırım ve Yrd. Do. Dr. Sayım Yorgun katılımcıları bilgilendirdi.

İNANDIĞIMIZ İÇİN BURDAYIZ
Kongrenin son gününe HİZMET- İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı. Arslan´ın “kongreye, uzlaşının sağlanacağına olan inancımız nedeniyle katıldık” sözleri alkış aldı.

SENDİKAL ANLAYIŞ DEĞİŞTİ
İş dünyasında özellikle sendikal süreçlerde yaşanan sorunlara değinen Arslan, “Türkiye´de 3 tane konfederasyon, 17 tane emek örgütü 1995 yılından bu yana bugüne kadar bir emek platformunu oluşturmuştur. Geçmişte bunları bir araya getirmeyen anlayış, bu gün bir arada iş yapmayı öğrenmiştir. Sendikaların ortasında HAK-İŞ anlayışıyla diğerlerinden farklı bir yerde durmuştur” şeklinde konuştu. Sendikal anlayışın yeniden yorumlanması gerektiğini belirten Arslan bilinen sendikal anlayışın değiştiğini de sözlerine ekledi.

SON GÜN  İMZALAR ATILDI
Yerel İş Barışı Kongresi´nin son gününde YERELSEN Genel Başkanı Münir Karaloğlu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan geliştirilen iyi ilişkilerin ve eğitim sürecinin devamı için “İşbirliğini Sürdürme Anlaşması” imzalandı. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun imzaladığı anlaşma konuşularak uzlaşının sağlanacağının en güzel göstergesi oldu. Kongre, çalıştayda ve panellerde görev alan bilim adamlarına verilen teşekkür belgesinin dağıtımıyla sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!