Yeni yılın ilk meclisi

145 maddenin görüşüldüğü toplantıda yine önemli kararlar alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2006 yılının ilk meclis toplantısını bugün gerçekleştirdi. Başkan Vekili İlyas Şeker idaresinde toplam 145 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda yine önemli kararlar alındı.

“ZEHİRLER” KOMİSYONLARA
Yeni yılın ilk meclis toplantısında pek çok madde ilgili komisyonlara havale edildi. Bu maddelerin başında, Koruma Tarım A.Ş Fabrikası`nın zehirli atıklarını oluşturan BHC adlı kimyasal maddelerin durumu ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Uyuşturucu İle Mücadele Ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasını içeren maddeler yer aldı. Bu konular ilgili komisyonlarda enine boyuna ele alındıktan sonra meclis gündemine taşınacak.

OTOPARK YAPTIRMAYANLARA İNDİRİM
Toplantıda gündeme gelen bir diğer önemli konu, arsasına bina yaparken otopark yeri göstermeyen vatandaşlardan alınan bedeller oldu. Büyükşehir Meclisi, bu bedellerde önemli oranda indirime gitti. Arsa rayiçlerine göre belirlenen gruplardan, birinci grupta otopark bedelleri yüzde 60`tan yüzde 45`e, ikinci grupta yüzde 45`ten yüzde 35`e, üçüncü grupta yüzde 30`dan yüzde 25`e indirildi. Dördüncü ve beşinci grupta yüzde 10 olan fiyatlar ise değiştirilmedi.

DENETİM KOMİSYONU KURULDU
Bu arada Büyükşehir Belediyesi`nin 2005 yılı faaliyetlerini mart ayına kadar denetlemek üzere üç kişilik bir denetim komisyonu kurulmasına karar verildi. Büyükşehir Yasası`na göre kurulması zorunlu olan komisyona oy birliği ile AK Parti Meclis Üyeleri Hasan Kırlı, Mustafa Ateş ve Ömer Gürses seçildi. Komisyona dışarıdan üye de alınabilecek.

KULLAR KAVŞAĞI`NA İNCELEME
Öte yandan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, D-130 üzerinde bulunan ve hemen hemen her gün kazaların yaşandığı Kullar Kavşağı`nı meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili bir çalışma yapılması için meclise önerge veren her iki başkanın isteği meclis tarafından da olumlu karşılandı. Meclis konunun incelenmesi için ulaşım komisyonunu görevlendirdi.

ŞEKER İDDİALARI YANITLADI
Öncekilere oranla hayli kısa süren meclis toplantısının son bölümünde söz alan CHP`li meclis üyesi Nejat Çakır ise, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kamuoyunda yer alan iddiaları gündeme taşıdı. İlk olarak kiralık araçların hem hafta sonları hem de geç saatlerde ailece kullanıldığına ilişkin basında haberlerin yayınlandığını dile getiren Çakır`a, Başkan Vekili Şeker yanıt verdi. Şeker, “Araçlarımızın aylık tükettiği benzin miktarları belli. İş dışında, özel amaçlarla kullanılan araçların benzinleri, arabayı kullanan yöneticiler tarafından ödeniyor. Yine de hassasiyetiniz için teşekkür ederim” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR GAZETESİ BİLGİLENDİRİYOR”
Haftalık olarak yayımlanan Büyükşehir Gazetesi`nin köylerde gelişi güzel dağıtıldığı ve bilgilendirme konusunda zayıf kaldığı iddialarına ise Şeker, “Büyükşehir Belediyesi`nin sınırları sadece Bekirpaşa ve Saraybahçe ile sınırlı değil. Bu nedenle yapılan çalışmalardan tüm Kocaelililer`in bilgi sahibi olması lazım. Bu açıdan yapılan şey doğrudur. Gazetenin her yere ulaşması konusunda bir eksiklik varsa giderelim. Güncel meselelerden kuş gribi konusunun da gazetemizde ele alındığını hatırlatmak isterim” şeklinde cevap verdi.

“MUHTAÇLARA YARDIM EDİYORUZ”
Belediyenin özellikle kış aylarında fakirlere sıcak yemek yardımı yapması önerisi konusunda “Şu an Büyükşehir Belediyesi`nin bir aşevi yok. Garipevi ve Sevgi Mağazası var. Garipevi`nde, yolda kalmış, ihtiyaç sahibi insanları belli bir süre misafir edebiliyoruz. Bunun dışında ayni olarak yardım yapıyoruz. Büyükşehir`e müracaat edildiğinde, gerçekten ihtiyacı olanları tespit ederek maddi katkıda bulunuyoruz” yorumunu yapan Şeker, bir yerel gazetede yer alan “Yuvam Akarca`da imar skandalı” başlıklı haberin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

“İMARLA İLGİLİ GEREĞİNİ YAPTIK”
“Daha önce de söyledim. Arkadaşlar çok acele ediyor. Resmi kurumlarda prosedürler vardır. Biz İmar Daire Başkanlığı aracılığıyla Alikahya Belediyesi`ne yazı yazdık. Bilgi ve belgeleri istedik. Bunun da belli bir süresi var. Planlara ve meclis kararlarına aykırı bir durum varsa halkı bilgilendirir, gereğini yerine getiririz. Eğer uygulama yanlışsa, biz Alikahya Belediyesi`ni uyarırız. Belediye de aldığımız karara uyar.” Konu üzerine Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak da, “İzmit merkezde kat sınırı 3. Ancak Yuvam Akarca bölgesinde 14 kata kadar izin veriliyor. Nitekim Yuvam 2 ve 3. Etaplar depremden sonra yapıldı” dedi.
Şubat ayı meclis toplantısı 16 Şubat Perşembe günü saat 14.00`te yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!