Yeni Emekli Sandığı seminerine büyük ilgi

Büyükşehir´in düzenlediği eğitim seminerini, il içi ve dışından çok sayıda ilgili personel takip etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Emekli Sandığı sisteminde yapılan yeni değişikliklerin masaya yatırılacağı iki günlük eğitim semineri, bugün başladı. “Emekli Sandığının Verdiği Hizmetlerle İlgili Oluşturduğu Veri Tabanı” başlıklı seminere komşu illerden dinleyicilerin de katılması dikkat çekti.

KONUŞMACILAR DA KALABALIK
Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen seminere katılan konuşmacılar da hayli yoğundu. Emekli Sandığı Muhasebe Şube Müdürü Vedat Yağmur, Emekli Sandığı Hizmet Borçlanması Şube Müdürü Cemal Erol, Emekli Sandığı Bilgi İşlem Şube Müdürü İhsan Kocaoğlu, Emekli Sandığı Hizmet Borçlanması Şefi Sezgin Çoban, Emekli Sandığı Bilgi İşlem Programcısı Ferhan Akın, Tahsisler Daire Başkanlığı Uzmanı Fatih Sülümbaz konuyla ilgili detaylı bilgiler aktardı.

SAKARYA, DÜZCE, YALOVA
İlçe ve ilk kademe belediyeleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nden personelle ilgilenen birimler ve bilgi işlem personelinin takip ettiği eğitim seminerinde, meclis salonunun tüm koltukları neredeyse doldu. Seminere ayrıca ilimizden Kocaeli Valiliği`ne bağlı il müdürlükleri ve Kocaeli Üniversitesi`nin temsilcileri, il dışından ise Sakarya Üniversitesi, Düzce ve Yalova Belediyelerinden görevliler katıldı.

“SORUNLAR AZALACAK”
Seminerin açılış konuşmasını yapan Emekli Sandığı Muhasebe Şube Müdürü Vedat Yağmur, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı ile ilgili olarak Başbakanlık tarafından 20 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe konulan genelge ile ilgili mevzuat değişikliklerini aktaracaklarını, yapılan değişikliklerin mevcut sorunları asgariye indirdiğini aktardı. 

İNTERNET ARACILIĞIYLA
Emekli Sandığı Hizmet Borçlanması Şube Müdürü Cemal Erol ise yeni sistem sayesinde, Emekli Sandığına tabii kurum ve kuruluşlarda çalışan iştirakçilerin nüfus, hizmet ve her ay ödenmesi gereken kesenek bilgilerinin internet aracılığıyla Emekli Sandığı sistemine aktarılacağını dile getirdi.
Konuşmacılar daha sonra internet üzerinde oluşturulacak veri tabanı ile ilgili uygulamalı bilgiler verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!