Yeni Dikimevi´nde bilgisayar çağı

Belde AŞ, Gülen Yüzler içindeki yeni Dikimevi atölyesini son teknoloji ürünü bilgisayarlı dikiş makineleriyle donattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde AŞ, Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi´ndeki Dikimevini baştan aşağı yeniledi. Merkezin bahçesinde bulunan 300 metrekarelik prefabrik alanda hizmet verecek olan yeni Dikimevi´ne, 40 adet bilgisayar programlı dikiş makinesi alındı. Tekstilde en son sistemin uygulanacağı yeni bölümde, çoğunluğu engelli 40 personel hizmet verecek. Bu personelin içinde Hayat Umuttur Projesi´nden başarılı ile mezun olan 5 kişi de yer alacak.

MODERN EKİPMANLARLA DONATILDI
Bilgisayar donanımlı dikiş makinelerinin yanı sıra modern bir tekstil atölyesinde olması gereken tüm ekipman da yeni Dikimevi´ne kazandırıldı. Örneğin makinelerin temizliği bezlerin yerine hava tabancaları ile yapılacak. Aydınlatmada “Basbar” adı verilen ve çalışanlara daha rahat dikiş dikme imkanı sunan elektrikli sistem kullanılacak. Engelli grubuna göre de dikiş aparatları değiştirilebilecek. Örneğin yürüme engelli bir personel için dikiş pedalı masanın üzerine yerleştirilebilecek. Yeni atölyeye ayrıca 4 adet ütü masalı ile bir adet tela yapıştırma ve biye makinesi de satın alındı.

EN İYİ MÜŞTERİ SEVGİ MAĞAZASI
Dikimevi´nin en önemli görevi ise Sevgi Mağazası´na sipariş yetiştirmek olacak. Mağdur durumdaki vatandaşları giyecek yardımı yapan ve paranın geçmediği yer olarak tanınan Sevgi Mağazası´nın kıyafetlerini bundan böyle yeni Dikimevi karşılayacak. Personel, Sevgi Mağazası´nın kendisinden talep ettiği yazlık ve kışlık kreasyon temini ile en büyük siparişini şimdiden almış durumda. Bu arada daha önceden olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi ile yan kuruluşlarının dikim ihtiyacını da yine burası karşılayacak.

AÇILIŞ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Belde AŞ Genel Müdürü Gültekin Görüm, Yeni Dikimevinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi. Açılıştan önce personelin, İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği usta eğiticileri tarafından eğitime alınacağını hatırlatan Görüm, eğitim sırasında bilgisayar donanımlı makinelerin kullanışı ile mesleğin ustalıklarının öğretileceğini anlattı.

KLİMA VE MÜZİK
Gülen Yüzler Müdürü Yasin Özlü de yeni mekanda personelin rahat çalışması konusuna büyük özen gösterdiklerini söyledi. Özlü, klima ve ses düzeni yerleştirilen dikimevi binasının prefabrik olması nedeniyle, personelin yazın sıcaktan kışın da soğuktan etkilenmeyeceğini belirtti. Özlü ayrıca çalışanların müzik dinleme imkanına da sahip olacağını vurguladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!