Yeni Akarca Konutları satışta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Alikahya Akarca Mahallesinde yaptırmakta olduğu 96 konutluk Yeni Akarca Konutları satışa çıkarılıyor. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve birinci sınıf malzemeden inşa edilen kaliteli daireler için bugün itibariyle ön talepler toplanmaya başlandı.

TANITIM KOKTEYLİ
“5 yılda 20 bin konut” hedefi doğrultusunda ilk adımı haziran ayında atarak, 544 konutluk Arslanbey Taçyaprak Evleri´ni satışa sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ikinci satış kampanyası için de düğmeye bastı. Kent Konut yetkilileri, Akarca´daki 96 yeni konut için ön taleplerin toplanmasına başlanmadan önce, konutların bulunduğu bölgede tanıtım kokteyli düzenledi. Kokteyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

BAŞKAN BEĞENDİ
Programa belediye başkanları ve AK Partili yöneticilerle birlikte iştirak eden Başkan Karaosmanoğlu, inşaat alanına gelir gelmez önce örnek daireyi gezdi. Protokol ve vatandaşlarla birlikte tüm odaları ve kullanılan malzemeleri inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, daireyi ve işçiliği beğendiğini söyledi.

İKİ AY ÖNCE TAMAMLANACAK
Tanıtım kokteylinde konuşan Kent Konut Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karadağ, konutların normal tamamlanma süresinin 30 Aralık 2006 olduğunu, ancak Yüksel İnşaat yetkililerinin 29 Ekim´de inşaatları teslim etme sözü verdiğini ifade etti. 96 daire için önce ön talep toplayacaklarını, talebin fazla gelmesi durumunda kura çekeceklerini hatırlatan Karadağ, “Konut fiyatları, şerefiye bedelleri dahil peşin 95-132 bin YTL arasında değişiyor. Ayrıca isteyenler banka kredisi de kullanabilecek. Kurum olarak Finansbank´la anlaştık. Müşterilerimize oldukça uygun faiz oranlarıyla kredi verecekler” dedi.

“İKİ KONUYA DİKKAT EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konutları inşasında iki önemli faktöre dikkat ettiklerini belirtti. Karaosmanoğlu, “Öncelikle binaları çok yüksek yapmadık. Dikkat ederseniz, yan taraftaki Akarca konutlarından hayli alçak. Çünkü burası deprem bölgesi. İstediğiniz kadar sağlam yapın, yüksek binalarda korku daha fazla oluyor. İkinci olarak sağlam, donanımlı, planlı daireler yapıyoruz. Kaliteli malzemelerle inşa edilen, estetik, çevre düzenlemeleri yapılmış evler. Bu bölgenin başka avantajları da var. Ulaşımı kolay, hemen yanında mesire yeri bulunuyor, manzarası güzel” şeklinde konuştu.
Konutların inşaatında emeği geçen tüm teknisyen, mimar ve çalışanlara teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra kokteyle katılanlarla bir süre sohbet etti.

BİRİNCİ SINIF ÖZELLİKLER
Yeni Akarca Konutları, her biri 8 kattan oluşan 3 bloktan meydana geliyor. Her katta da 4´er daire var. Brüt 138, net 120 metrekare olan daireler, radye temel ve tünel kalıp sistemiyle inşa edildiği için oldukça sağlam. Merkezi ısıtma sisteminin kullanıldığı konutların diğer teknik özellikleri ise şöyle:
Zeminler: Antre, mutfak, banyo, WC, koridorlarda zeminler birinci sınıf, kaymaz seramik. Salon, ebeveyn odası ve odalarda zeminler birinci sınıf meşe parke.
Duvar kaplamaları: Salon, mutfak, ebeveyn yatak odası ve odalarda, antre ve koridorda saten alçı üzerine plastik boya. Islak hacimlerde tavana kadar seramik duvar kaplama.
Tavan kaplamaları: Saten alçı, fasarit ve plastik boya. Banyo ve tuvalette alüminyum asma tavan. Birinci sınıf yerli vitrifiye ve armatür.
Kapılar: Laminat kaplamalı. Madeni aksamları birinci sınıf.
Pencereler: Ahşap görünümlü PVC, çift camlı.
Giriş holü: Vestiyerli
Ebevyn odası: Alan tasarrufu sağlayan dolaplı.
Mutfak dolapları: Birinci sınıf. Tüm detayları düşünülmüş. Laminant kaplamalı.Tezgahla dolap arası seramik.
Kiler: Granit seramik döşeme kaplı.
Isı yalıtımı: Isı kaybını önlemek için dış cepheye bakan duvarlarda izolasyon.
Isıtma sistemi: Merkezi ısıtma. PKKP tipi çift kanallı radyatörler, ısı hesaplarına uygun büyüklükte.
Asansör: Tam elektronik mikroprosesörlü 2 asansör.
Dış cephe: Silikonlu esaslı, suya dayanıklı boya.
Duvarlar: Dış cephe ve iç duvarlar Ytong tuğla duvar.