Yelkenler Körfez´de papatya gibi açtı

Sekapark Laser Türkiye Birinciliği yelken yarışları tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu´nun faaliyet programında yer alan İzmit Yelken Kulübünün ev sahipliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Sekapark Laser Türkiye Birinciliği yelken yarışları sona erdi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yelkenlerin İzmit Körfezinde papatya gibi açtığını söyledi. 

 

26 KULÜPTEN 120 SPORCU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle düzenlenen Sekapark Laser Türkiye Birinciliği yarışları, ülkemizden birçok sporcuyu İzmit Körfezinde buluşturdu. İzmit Yelken Kulübü´nden start alan yarışlara 26 kulüpten 120 sporcu katıldı. 4 gün süren yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi. Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre´nin de hazır bulunduğu ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, İzmit Yelken Kulübü Başkanı Dr. Turgay Aslan ile birlikte çok sayıda sporsever katıldı.

BÜYÜKŞEHİR´İN YARDIMI ŞİİR GİBİ
Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan İzmit Yelken Kulübü Başkanı Dr. Turgay Aslan, Büyükşehir Belediyesi´nin kendilerine verdiği katkıdan övgüyle bahsederek, “Bu sporu daha iyi şartlarda yapmamız için teknelerimizi yenileyen Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu´na teşekkür ediyoruz” dedi. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ise, Başkan Karaosmanoğlu´nun ilimizdeki yelken sporları için yaptığı desteği “şiir gibi” olarak nitelendirip, yelken sporuna destek veren herkese teşekkürü bir borç bildiğini söyledi.

KÖRFEZ´DE PAPATYALAR AÇTI
Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi´ni temizlemek için denizle iç içe olunması gerektiğine dikkat çekerek, “3 Tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Sapanca gölümüz dünya harikası bir göl. Karadeniz sahillerimiz İzmit Körfezimiz var. Sanayi kenti olmamız dolayısı ile bu güzellik unutulmuş gibiydi. Bu birazcık sahipsizlikten. İş adamlarımızla da sık sık bir araya geliyoruz. Sanayici arkadaşlarımıza şunu söylüyorum, ‘üretiyorsunuz satıyorsunuz vergi vereceksiniz. Bu ülke böyle kalkınacak. Sizden bir isteğimiz var, denizimizi kirletmeyin, havamızı kirletmeyin, sularımızı kirletmeyin´. Önemli mesafe aldık. Çevre bilincini geliştirdik. Artık Kocaeli´nde yaşayan herkes çevreci olmak zorunda. En güzel çevreciler denizi gözü gibi koruyan bu gençlerimizdir. Bu yüzde deniz sporlarına büyük önem veriyoruz. Geçen gün Gebze´den gelirken Körfeze doğru baktığımda yelken yarışları dikkatimi çekti. Gerçekten çok güzel bir görüntüydü, sanki Körfezde papatyalar açtı. Bu spora destek vermeye, yelken kulüpleri ile birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu´nun konuşmasının ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında sporcular hep birlikte Kocaeli hatırası fotoğrafı çektirdi.


Alınan sonuçlar şöyle:

Laser 4.7 Erkek:
1- Cem Selçuk (İstanbul Yelken Kulübü) (Türkiye Şampiyonu)
2- Utku Gönener (İzmit Yelken Kulübü)
3- Canberk Karahan (Fenerbahçe)

Laser 4.7 Bayan:
1- Arya Sevgen (Karşıyaka) (Türkiye Şampiyonu)
2- Nazlı Dönertaş (Marmaris Yelken Kulübü)
3- İpek Yolyapan (Güzelbahçe Optimist Spor Kulübü)

Laser 4.7 Junior:
1- Özer Özmutlu (Era Bodrum)
2- Emir Karaman (Era Bodrum)
3- Doğan Sidar (Gökova Yelken Kulübü)

Laser Radial:
1- Ercan Karagün (İskenderun Yelken Kulübü) (Türkiye Şampiyonu)
2- Serkan Yapan (Karşıyaka)
3- Celal Tümşen (Fenerbahçe)

Laser Radial Genç:
1- Celal Tümşen (Fenerbahçe)
2- Berkcan Biren (Fenerbahçe)
3- Bahadır Ekin (Karşıyaka)

Laser Standart Genel:
1- Güray Zünbul (Fenerbahçe)(Türkiye Şampiyonu)
2- Vedat Alpagut (Galatasaray)
3- Güneycan Kaptan (Era Bodrum)

Laser Standart Genç:
1- Güneycan Kaptan (Era Bodrum)
2- Onur Derebaşı (Karşıyaka)
3- Onur Bilgen (İstanbul Yelken Kulübü)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!