“Yelkenler” birinci oldu

Kocaeli´nin en güzel fotoğrafları yarıştı, jüri kararını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “4 Mevsim Kocaeli” adlı fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu. Kentin güzelliğini anlatan 793 eserin katıldığı yarışmada birinciliği, “Yelkenler” isimli çalışması ile Mustafa Onur kazandı.

DERECEYE GİRENLER
8 farklı ilden 174 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada ikincilik “Pembekayalar`da Keşif” adlı eseriyle Recep Yüksel, üçüncülük ise “Çeşm-i Derya” isimli çalışması ile Adapazarı`ndan İsmail Arzu Açıkel`in oldu. Ahmet Remzi Tülüce “Bağçeşme`den İzmit” adlı eseriyle Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, Güngör Yıldırım da “Nüshetiye Şelale” ile Jüri Özel Ödülü`ne layık görüldü. Servet Sezgin, Veli Tekin ve Ali Fuat Altın ise mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

JÜRİ ÇOK ZORLANDI
Hafta sonu toplanan ve fotoğraf sanatçıları Cemal Turgay ile Faruk Ertunç, KASK Başkanı Suha Kocaoğlu, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editorü Garbis Özatay, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyon Temsilcisi Serdar Akyay ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat`tan oluşan jüri, karar verirken oldukça zorlandı. Değerlendirmeler 8 saat süren toplantının ardından netleşirken, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Nevşehir, Bolu ve Adapazarı gibi Türkiye`nin çeşitli illerinden profesyonel düzeyde katılım olması yarışmanın kalitesini daha da artırdı.

 

ÖDÜL MİKTARLARI
Yarışmada birinciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3, Büyükşehir Özel Ödülü için 2, Jüri Özel Ödülü için 1 milyar, mansiyonlara ise 500`er milyon lira ödül verilecek. Ödül töreni ve sergilenmeye layık görülen eserlerin yer alacağı serginin açılış tarihi önümüzdeki günlerde netleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi bu eserleri kullanma hakkına sahip olacak.

HER YIL DÜZENLENECEK
Kocaeli`nin değerlerini ortaya çıkarmak, tanıtım ve turizm faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla organize edilen “4 Mevsim Kocaeli” adlı fotoğraf yarışması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan böyle her yıl düzenlenecek. Bu yarışmalarda başlık, “4 Mevsim Kocaeli-2” şeklinde olacak.

DERECEYE GİRENLER LİSTE HALİNDE

ÖDÜL

AD-SOYAD

ESER ADI

ŞEHİR

Birinci

Mustafa Onur

Yelkenler

GÖLCÜK

İkinci

Recep Yüksel

Pembekayalarda Keşif

İZMİT

Üçüncü

İsmail Arzu Açıkel

Çeşm-i Derya

ADAPAZARI

Büyükşehir Özell

Ahmet Remzi Tülüce

Bağçeşme`den İzmit

DERİNCE

Jüri Özel

Güngör Yıldırım

Nüshetiye Şelale

İZMİT

1.Mansiyon

Servet Sezgin

İzmit

ADAPAZARI

2.Mansiyon

Veli Tekin

Değirmendere

HEREKE

3.Mansiyon

Ali Fuat Altın

Adsız-4

İZMİT

Eserleri sergilenmeye değer bulunan sanatçılar ve eser sayıları şöyle: Murat Kayataş (2), Murat Tezcan, Ertan Balkay, Nazan Tuna, Ergün Ayaz, Fikret Özkaplan (2), Çetin Canbazoğlu (3), İsmail Sadık Oğuz, Mehmet Kalali, Tuğba İşkar, Servet Sezgin (2), İsmail Sadık Oğuz, İbrahim Erbay, Salih Yılmaz, Güngör Yıldırım, M.E.Sacit Ünlü, M. Çağatay Göktan (2), Baki Berk Kayalar, Feyza Berker, Cemal Tekmen, Hatice Yıldırım (2), Şaman Sezeralp, Alpay Sezeralp, İlker Balabey (3), Veli Tekin (3), Muzaffer Sütlüoğlu, Cemil Özbaş, Volkan Yüksel, Mukadder İlter, Ahmet Şahin, Ali Fuat Altın, Sebahattin Özveren, Ayhan Mutlu, Gökhan Aktürkoğlu, İsmail Arzu Çelikel, Ayla Torun, Yılmaz Topcu (4), Tamay Açıkel (2), Şule Töre, Nahide Namal (2), İsmail Atalar (2), Berker Dalmış (2), Hadi Aslan (4).

Bizi;
sosyal medyada takip edin!