Yavuz Bahadıroğlu`ndan neşeli bir Ramazan sohbeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan Çadırı`na Perşembe günü akşamı, yazar Yavuz Bahadıroğlu konuk oldu.

Programına şiir okuyarak başlayan Bahadıroğlu, gerek Karadeniz şivesi gerekse ses tonuyla yaptığı birbirinden güzel espriler ve anlattığı ibret verici örneklerle, çadırdaki Kocaelililer`den bol bol alkış aldı.

TORPİL YAPMAK İÇİN
Ramazan ayının Yüce Allah`ın bizlere torpil yapmak için uydurduğu bir ay olduğunu vurgulayan Bahadıroğlu, “Ramazan ayının kıymetini bilelim. Bol bol dua edelim. Örnek insan olmaya çalışalım. Örnek insanlar yetiştirelim. Kimseye düşmanlık ya da kin beslemeyelim. Tüm insanlara kalbimizi açalım. Tüm insanlar kardeştir. Din, dil, ırk gözetmeden tüm insanlara yüreğimizi açık tutalım. Kimsenin hakkında art niyetli düşünmeyelim. Dedikodudan uzak duralım” dedi.

EŞİNE SORULAR SORDU
Bahadıroğlu`nun çadırda bulunan eşine sık sık sorular sorup örnekler vermesi sohbete ayrı bir hava kattı. Son olarak aile bağlarından söz eden Bahadıroğlu, “Çocuklarımızı sevelim. Onlara yakın olalım. Her şeyi bizimle paylaşmamızı sağlayalım. İş işten geçmeden bunları yapalım. Onlara ne kadar yakın olursak, onlar da bize o kadar açılırlar” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!