Yarımca´nın üst geçidi tamam gibi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaya geçişi konusunda D-100 Karayolunun en çok sıkıntı oluşturan bölgelerine üst geçit inşasını sürdürüyor. Özellikle ikileme çalışmalarından sonra pek çok kazanın yaşandığı ve insanın öldüğü Yarımca Bölge Trafik Müdürlüğü önüne yapılan modern üst geçit, kısa bir süre sonra faaliyete geçecek.

SAĞLAM, ÜSTÜ KAPALI
Körfez ilçeye bağlı Mimar Sinan ve Hacı Osman Mahallelerini birbirine bağlayacak olan üst geçit, 42 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde. Betonarme olarak yapılan geçidin orta geçişi ise çelik konstrüksiyondan inşa edildi. Üst geçidi kullanan yayaların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için dış cephe alüminyumla kaplandı. Merdivenlerin bulunduğu yolun her iki kısmındaki kulelerde ise ileriki zamanlarda asansör yapılabilmesi için asansör boşlukları bırakıldı.

KAZA HABERLERİ AZALACAK
Bölge için büyük önem taşıyan üst geçit, vatandaşların güven içinde karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak, bölgeden gelen kaza haberlerinin sayısını azaltacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, üst geçidin haziran ayı sonu itibariyle tamamen hizmete gireceğini ifade ediyor.