Yarımca Kültür Merkezi´nde sona doğru

Büyükşehir, Körfez ilçesine de önemli bir tesis kazandırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe ve beldelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla geçen yıl başlattığı kültür merkezleri atağını bütün hızıyla sürdürüyor. Aynı anda, Kocaeli´nin pek çok bölgesinde inşaat çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir, temeli geçen yılın son günlerinde atılan Körfez Yarımca Kültür Merkezini tamamlamak üzere.

AĞUSTOS SONU TAMAM
Atalar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile Karabulut Caddesinin kesiştiği noktada bulunan kültür merkezinde halen ince işçilik olarak adlandırılan sıva, kalebodur ve fayans işleri yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, ısıtma sisteminin “yerden ısıtma” olarak yapıldığı merkezdeki çalışmaların ağustos ayı sonu itibariyle tamamlanacağını, eylül ayı itibariyle de Körfez ilçe sakinlerinin etkinliklerine ev sahipliği yapabileceğini ifade ediyor.

KÜLTÜR MERKEZİNDE NELER VAR?
Önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesine de başlanacak olan Yarımca Kültür Merkezi bodrum, zemin ve birinci kattan oluşuyor. Merkezin 2 bin 500 metrekare olan bodrum katında 82 araçlık otopark ve teknik birimler odası bulunacak. Zemin katta spor salonu, soyunma odaları, ofisler, toplantı odası, sanat etkinliklerinin yapılacağı sergi holü, sağlık merkezi, kurs odaları ile Mehmet Akif Caddesine bakan kısmında 7 dükkan yer alıyor. Birinci katta ise Körfez halkının etkinlik ve cemiyetlerini yapabilmeleri için 520 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!