Yarım asırlık çile bitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir yandan köylere yönelik yol açma, parke döşeme, asfaltlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, diğer yandan da köyleri birbirine bağlayan yollar ile köprülerin yapımına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Kandıra´ya bağlı Süllü, Döngelli ve Ferizli köylerinin birbirleri ile olan ulaşımını sağlayan ve 50 yıl önce yıkılan köprünün yerine yeni bir köprü yaparak, bu çileye son verdi.

YARIM ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma, yıllardır özlemi duyulan büyük bir hizmeti yerine getirdi. Ekipler, Kandıra ilçesi´nde yaklaşık yarım asırlık sorunu kutu menfez köprü ile çözdü. Yaklaşık 50 yıl önce yıkılan taş köprünün yerine yapılan yeni kutu menfez köprü sayesinde Süllü, Döngelli ve Ferizli köyleri, artık birbirleri ile ulaşım yapmaya başladı. Yıkık taş köprü nedeniyle yıllardır 6 kilometre fazla yol yürümek zorunda kalan köylüler, 8 metre genişliğinde yapılan yeni köprü sayesinde bu çileden kurtuldu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Yıllardır çekilen sıkıntıların sona ermesinden son derece memnun olduklarını belirten Döngelli Köyü Muhtarı Osman Çakır, “Köylerimiz gerçek anlamda hizmeti Büyükşehir ile birlikte almaya başladı. Yıllardır çektiğimiz çile ve sıkıntılar Büyükşehir ile birlikte mutluluğa dönüştü. 50 yıldır anlatamadığımız derdimize çare olan Büyükşehir yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.