Yardım adresi buluyor

Büyükşehir, sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için 26 kişilik tespit ekibi kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım hizmetlerinin gerçek ihtiyaç  sahiplerine ulaşmasına büyük önem veriyor. Bu nedenle gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek üzere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bir tespit ekibi kurdu. 26 kişiden oluşan ekip, her hafta düzenli olarak eğitime tabii tutuluyor. Sosyal Tespit Personeli aldıkları eğitim ışığında çalışmalarını daha etkin bir şekilde sürdürme imkânı buluyor.

SİZLER GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZSINIZ
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde verilen dersler geçen hafta da devam etti. Toplantıda görevlilere bilgiler veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz “Sizler gözümüz kulağımız olacaksınız. Vatandaşlarımıza sorduğunuz soruların cevaplarını en ince ayrıntılarına kadar almanız, isabetli karar verebilmemizi sağlayacak.” dedi.  Dr. Poyraz, Büyükşehir Belediyesi´nin sosyal yardımlara büyük önem verdiğini ve bu yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması üzerinde de ciddiyetle durduğunu hatırlattı.

CEVAPLARIN DOĞRULUĞU
Eğitime katılan Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar ise soysal tespit personelinin yapılacak olan sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine yönlendirilmesinde büyük önem taşıdığı kaydetti. Çakar, tespit personelinin vatandaşa verdiği formlara doğru beyanda bulunması durumunda yardımların amacına ulaştığını kaydetti.

FORMDA BULUNAN SORULAR
Gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için hazırlanan formlarda vatandaşlara çeşitli sorular yöneltiliyor. Sağlık sorularından, kişisel bilgilere kadar birçok konunun sorgulandığı form ilgili personel tarafından titizlikle dolduruluyor.

26 KİŞİLİK PERSONEL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal tespit çalışmasını yapan görevliler Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü,  Sevgi Mağazası, Sağlık İstasyonları, Ortak Sağlık Birimleri çalışanlarından meydana geliyor. 26 kişiden oluşan tespit çalışanları , 12 Hemşire, 8 Sosyal Hizmet Görevlisi, 3 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Laborant, 1 Sağlık Memuru´ndan oluşuyor. Tespit personeli her hafta Büyükşehir Belediyesi´nde periyodik eğitim alarak daha etkin görev yapma şansını elde ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!