Yalancının Resmi prömiyer yaptı

SDKM Oda Tiyatrosu´nda ustaların gecesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın yeni sezondaki iddialı oyunları arasında yer alan “Yalancının Resmi”, dün akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu`nda muhteşem bir prömiyer yaptı. 25 Ocak günü yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen oyunun prömiyerine Kocaelili tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Oda tiyatrosunun tüm koltukları dolarken, yer bulamayan izleyiciler ise oyunu merdivenlere oturarak izlemek zorunda kaldı.

USTALAR SAHNEDE
Çağdaş tiyatro yazarlarımızdan Mehmet Baydur`un yazdığı ve yalnızlık duygusunu derinlemesine inceleme olanağı veren iki kişilik oyunda, Şehir Tiyatroları`nın usta oyuncuları Zuhal Gencer ve Ahmet Yaşar Özveri uzun süre akıllardan silinmeyecek bir performans sergiledi.

HALK EĞİTİM`DE DE
Çetin Sarıkartal tarafından yönetilen oyunda usta oyuncular, askeri darbe sonrası dönemin yitik ve yalnız insanları ile kendini büyük kalabalıklar içinde yalnız hisseden, görünüşte silik ama aslında duyarlı ve hayatı önemseyen kişileri canlandırdı. Günlük yaşamın keşmekeşi içinde ıskaladığımız anlara atıfta bulunulan ve bu nedenle “An Oyunu” olarak betimlenen eser, seyirci tarafından ayakta alkışlandı. Tasarımları Zekiye Sarıkartal, ışıkları ise Yaşar Demirkıran`a ait oyun, 10-11 Şubat günlerinde de Halk Eğitim Sahnesi`nde perde açacak.

SAVAŞ`TAN TEŞEKKÜR
Oyunun ardından sahneye çıkan Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, Yalancının Resmi`nin oldukça zor olduğunu söyledi. Savaş, “Ama usta oyuncularımız büyük bir başarıyla sahneledi. Yönetmenimize, oyuncularımıza ve oyunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok erken kaybettiğimiz oyun yazarımız Mehmet Baydur`u da şükranla anıyorum” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!