Yahya Kaptan´da sergi şöleni

KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru, büyük beğeni topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hayata geçirilen ve şu ana kadar 45 bin insanı meslek sahibi yapan KO-MEK, Yahya Kaptan´da açtığı kurs merkezi kursiyerlerinin sergisini açtı. Büyük ilgi gösterilen sergiye katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, üniversite mezunlarının bile kurslara katıldığını belirterek, KO-MEK´in lisansüstü eğitim veren kuruma dönüştüğünü söyledi.

ŞENLİĞE DÖNDÜ
Yahya Kaptan´da açılan sergiye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, kursiyerler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Şubat ayında eğitime başlayan Yahya Kaptan kurs merkezinde 5 ayrı derslikte, 12 branşta, 717 kursiyer eğitim gördü. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserler, sergilendi. Sergi açılışı, gitar eğitimi veren Alper Atmaca ve kursiyerlerinin müzik dinletisiyle başladı. Müzik dinletisi ile sergi alanı adeta şenliğe döndü. Kursiyerler adına konuşan Salih Yıldız, kendilerine böyle bir imkânı sunan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

YÜKSEK LİSANS OKULU
Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, insana yatırım yaptıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli nedenlerden dolayı eğitim alamamış insanlara meslek ve sanat eğitimi vererek yaşamlarına daha donanımlı hale getirdiklerini anlatan Şeker, “KO-MEK kurulduğu günden bugüne gelinceye kadar, adeta sınavsız girilen halk üniversitesine dönüştü. Birçok üniversite mezunu gencimiz bu kurslara katılarak, meslek öğrenip, iş sahibi oluyor. Bu da KO-MEK´in lisansüstü bir eğitim kurumu haline geldiğinin göstergesidir” dedi.

BREZİLYA NAKIŞI
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker konuşmasının ardından sergiyi hizmete açtı. Açılan sergide Brezilya nakışı eserler büyük ilgi gördü. Bu teknikle yapılan ürünler insanı adeta büyülüyor. Usta öğretici Seher Akgüneş gözetiminde kursiyer Leyla Turhan´nın çalışması olan masa örtüsü ve yastıklar, sergide en çok ilgi gören el emeği ürünler arasında yer aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!