Yabancı öğrencilerden ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilimizi gezen 40 Avrupalı öğrenciyi kabul etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilimizi gezen 40 Avrupalı öğrenciyi kabul etti. Öğrencilerin ziyaretinde Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR´E KONUK OLDULAR
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cahit Elgin- kan Lisesi´nin organizasyonu ve Avrupa Birliği Projesi kapsamında ilimize gelen Avrupa´nın çeşitli ülkelerinden öğrencileri kabul etti. Hollanda, Letonya ve Macaristan´dan gelen öğrenciler Kocaeli´ni çok beğendiklerini söyledi.

ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Birliği ile önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Avrupa Birliği bazında Hollanda ile önemli projelerimiz oldu. Macaristan ile kültürel projelerimiz var. Letonya ile de bundan sonra olacağını düşünüyorum. Kocaeli´nde çevreye çok büyük önem veriyoruz, Yeşile önem veriyoruz. Kocaeli Türkiye´nin en stratejik kenti ve biz bu kenti ve çevresini korumalıyız. Çevreye asla ihanet etmemeliyiz. Ben sizlerin de ülkelerinize yeni güzellikler katmanızı dilerim” dedi.

DENİZİMİZ TEMİZLENDİ
Konuşmasının ardından Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin “denizi temizlemek için ne yapıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna karşılık olarak Başkan Karaosmanoğlu Körfez´de 8 adet arıtma tesisi çalıştırdıklarını ifade etti. Bu sayede 36 yıldır yüzülmeyen Körfez de geçen yıl insanları kulaç attığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, 1–2 yıl içerisinde Körfez´in çok daha temiz olacağını söyledi. Türkiye´nin topyekun bir kalkınma yaşadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu. hükümetin verdiği destekle birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Başkan Karaosmanoğlu öğrencilere ayrıca kendisini ziyaret eden yabancı konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!