Vekil Şeker´den sıkı denetim

Üniversite Bulvarı ve Derince Tünel Geçişi çalışmalarını inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun hac görevini yerine getirmek üzere yurt dışında bulunması nedeniyle göreve vekalet eden İlyas Şeker, başkanın yokluğunu aratmıyor. Yapılan çalışmaları denetleyen Şeker, şirket yetkililerini çalışmalar konusunda uyardı.

İLERLEME KAYDEDİLSİN
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, tıpkı Başkan Karaosmanoğlu gibi mesaisinin büyük bir bölümünü Büyükşehir projelerini yerinde inceleyerek değerlendiriyor. Başkanın “Yürüme dönemi bitti, koşma dönemi başladı” sözünü baz alan Şeker, Karaosmanoğlu dönene kadar Büyükşehir projelerinde ciddi bir ilerleme kaydedilmesi için çaba sarfediyor. Vekil Şeker dün bu amaçla çıktığı şehir turunda Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli projelerinden ikisini yakın markaja aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ UYARISI
İzmit merkezinin çehresini değiştirecek olan ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu ile Eski Gölcük Köprüsü`nü birbirine bağlayacak Üniversite Bulvarı 1. etabında incelemelerde bulunan Şeker, yetkililere caddenin bir an önce hizmete girmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Şeker ayrıca müteahhit firma Saryapı`nın ortaklarından İbrahim Saral ile proje müdürü Zafer Subaşı`dan 31 Ocak tarihinde bitecek olan proje hakkında kendisine sunulan brifingi dinledi.

BATTI ÇIKTIYI İNCELEDİ
Vekil Şeker, daha sonra Derince`ye geçti ve D-100 Tünel Geçişi projesi ile ilgili çalışmaları denetledi. Proje safhasında ön görülen yer altı seviyesinin yüksek çıkmasının sorun yarattığını söyleyen Şeker, GAMA isale hattının yerinin değiştirilememesisi yüzünden projede zorunlu olarak revizyona gidildiğini, bununda zaman aldığını ifade etti. Şeker ancak proje üzerinde tüm engelleri bir bir aşarak, Derincelilileri 2006`ın mart ayında alt geçitlerine kavuşturacaklarını ve ilçenin ikiye bölünmüşlüğüne son vereceklerini belirtti.

Başkan Vekili Şeker`in gerçekleştirdiği incelemelere Genel Sekreter Vekili Mustafa Soydabaş, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ve Yuvam Konut İdaresi Başkanı Hasan Güzel eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!