Vatandaşa ücretsiz kemik ölçümü

Büyükşehir Belediyesi, Fuar alanında vatandaşa ücretsiz sağlık hizmetlerine yenisini ekledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Fuarı´nda vatandaşlara verdiği ücretsiz sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Satın aldığı cihazla vatandaşların ücretsiz olarak kemik yoğunluğu ölçülüyor.

SAĞLIKTA YENİ HİZMET
Fuar alanı içinde kurduğu sağlık standı ile vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, satın aldığı kemik dansimetri cihazını hizmete soktu. Cihazla, Fuar alanı içinde vatandaşların ücretsiz olarak kemik yoğunluğunun ölçümüne başlandı. Şu ana kadar 450 kişi kontrolden geçti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı standında, kemik yoğunluğu dışında ücretsiz kan şekeri, kollestrol, kan grubu, beden kitle endeksi, tansiyon ölçümleri, pansuman ve ambulans hizmetleri veriyor.

SEMİNER VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tavşantepe, Kanlıbağ, Gölcük, Yeşilbahar sağlık istasyonlarında, 45 yaş üzerindeki insanlara kemik erimesi konusunda eğitim semineri verdi. Seminere katılanların kemik yoğunluğu ölçümü yapıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini de ölçüm taramasından geçirdi. Yapılan ölçümler sırasında tespit edilen osteoporos hastaları için, uyarılarak, sağlık kuruluşları ve hekimlere yönlendiriliyor. Dağıtılan broşürler sayesinde, insanlar bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılıyor.

OSTEOPOROS NEDİR?
Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan kemik yoğunluğu ölçüm cihazı ile teşhisi konulan Osteoporos hastalığı, kemiklerin kütle kaybetmesine yol açan ve en yaygın kemik metabolizması hastalığı olarak biliniyor. Halk arasında yeterince bilinmeyen hastalık, risk grubundaki kişilerde, sonu ölüme varabilen ciddi kırıklara neden olabiliyor. Bu hastalıktan korunmak için kalsiyum kaynaklı besinlerin tüketilmesi, sigara ve alkol kullanımından uzak durulması, düzenli egzersiz yapılması gerekiyor. Ayrıca ilerleyen yaşla beraber insan vücudunda bulunan D vitamini seviyesi azaldığı için, hastalık kendini gösterebiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!