Vatan Caddesi´nde bir ilk

Büyükşehir ekipleri, Yeniköy´ün en işlek caddesinde Türkiye´de ilk kez kullanılan bir ızgara modelini uyguluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 ay önce Yeniköy`ün çehresini değiştirmek üzere başlattığı ortak kazı çalışmasını tamamladı. Atık su, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz, elektrik ve telefon ve hatlarının normlara uygun olarak döşendiği çalışma ile 1.5 kilometre uzunluğundaki Vatan Caddesi`nin en az 30 yıllık sorunlarına neşter vurulmuş oldu.

TÜRKİYE`DE İLK KEZ
Büyükşehir Belediyesi AYKOME Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, Vatan Caddesi`nde yeni ve farklı bir uygulama gerçekleştirdi. Yağmur suyu giderleri için kullanılan, suyu daha rahat toplama özelliğine sahip bir ızgara modeli, Türkiye`de ilk kez Yeniköy`de uygulandı. Ekipler bu ızgaralardan bölgeye 60 adet yerleştirdi.

“ÖRNEK BULVAR” OLACAK
Izgaraların döşenmesinin ardından caddenin zemin yükseltme işine geçildi. Caddenin yağmur suyu logarlarını da bağlayan ekipler, bir süre sonra caddeyi baştan sona asfaltlayacak. Böylece beldenin en çok kullanılan caddelerinden Vatan Caddesi, “örnek bulvar” kimliğini kazanacak.