Üst yapı ihaleleri son sürat

Büyükşehir Belediyesi il genelinde bozuk yol bırakmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir süredir devam ettirdiği ve alt yapı sorunu bulunmayan cadde ve sokakları kapsayan üst yapı ihalelerine bugün de devam etti. Gerçekleştirilen iki ihale ile, Karamürsel´in bazı caddeleri ve Bekirpaşa´ya bağlı Tavşantepe Mahallesinin çehresi baştan sona değişecek.

TAVŞANTEPE İPTAL EDİLMİŞTİ
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilk ihale, Tavşantepe ihalesi oldu. Daha önce yapılan, ancak tek firmanın katılması ve rekabet ortamı oluşmaması nedeniyle iptal edilen üst yapı ihalesi tekrar yapıldı. Bu kez dört firmanın teklif verdiği ihalede, en düşük teklif 889 bin YTL ile Simge Mat´tan geldi. Taş Yapı 909, Ayhanlar 974, Doğan Nakliyat ise 989 bin YTL teklif verdi. Özellikle İZGAZ çalışmaları nedeniyle kalbura dönen Tavşantepe Mahallesine bağlı 38 cadde ve sokakta, üst yapı çalışmaları için toplam 13 bin ton asfalt kullanılacak. İş bitim süresi, yer tesliminden itibaren 120 gün.

KARAMÜRSEL´DE 4 ANA YOL
İkinci ihaleye ise Karamürsel´in üst yapı çalışmaları için çıkıldı. İlçe merkezinde bulunan ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı Atatürk, İnönü ve Çınar Caddeleri ile Ahmet Taşçı Yolu´nu kapsayan ihaleye, yine 4 firma katıldı. Ataç Mühendislik´in 2 milyon 265 bin YTL ile en düşük teklifi verdiği ihalede, en yüksek teklif 3 milyon 529 bin YTL ile Taş Yapı firmasından geldi. Diğer teklifler ise ERK İnşaat 2 milyon 643 bin YTL, Doğan Nakliyat 3 milyon 328 bin YTL olarak gerçekleşti.

ELEKTRİK HATLARI DA YER ALTINA
İhaleyi kazanan firma işi yer tesliminde itibaren 150 günde gerçekleştirecek. Çalışmalar için 10 bin ton asfalt kullanılacak, 3 bin 250 metrekare renkli kilit parke, 7 bin 500 metrekare baskı beton, 5 bin 500 metre andezit bordur döşenecek.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, ihale kapsamında Atatürk, İnönü ve Çınar Caddelerindeki elektrik hatlarının da yer altına alınacağını, yapılacak aydınlatmalar ve üst yapı çalışmaları neticesinde Karamürsel´in çehresinin değişeceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!