Üst yapı atağına devam

Büyükşehir`de dün Körfez ve Karamürsel`in cadde ve sokakları için ihaleye çıkıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi büyük önem verdiği alt yapı hamlesinin ardından geçen ay başladığı üst yapı ihalelerine bu ay da devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen Körfez ve Karamürsel ilçe cadde ve sokaklarının üst yapı düzenleme ihalelerine ilgi büyüktü.

KÖRFEZ İHALESİNE 10 TEKLİF
Fen İşleri Daire Başkanlığında gerçekleştirilen ilk ihale, Körfez için yapıldı. Toplam 10 firmanın katıldığı ihalede, Ümsan İnşaat 2 milyon 153 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, 2 milyon 691 bin YTL ile Doğan Nakliyat en yüksek teklifin sahibi firma oldu. İhaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve çalışmalarını 6 ay içinde tamamlayacak.

8 KİLOMETRE, 7 CADDE
İhale kapsamında toplamda 8 kilometreyi bulan ve alt yapısı tamamlanmış cadde ve sokaklar baştan sona yenilenecek. Yol ve kaldırımlarda ağırlıklı olarak baskı beton, renkli kilit parke, kırmızı granit, renkli ve andezit bordür kullanılacak. Belli kısımlara ise asfalt atılacak.
İlçede çalışma yapılacak olan bölgeler şunlar: Orhan Karabulut, Mehmet Akif Ersoy, Mevlana, Hamit Kaplan ve Tuğrul Caddeleri ile Hürriyet ve Atatürk Bulvarları.

KARAMÜRSEL´E 6 TEKLİF
Karamürsel cadde ve sokaklarının üst yapı düzenleme ihalesine ise 6 firma katıldı. En düşük teklif 1 milyon 618 bin YTL ile Tekdağ İnşaat, en yüksek teklif ise 2 milyon 677 bin YTL ile Ataç Mühendislik´ten geldi. Çalışmaların 6 ay içinde tamamlanacağı cadde ve sokaklar şunlar: Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, Çiftlik, Hafız İsmail, 202 Nolu, 208 Nolu, 209 Nolu, 214 Nolu, 221 Nolu, 224 Nolu, Samanyolu, Piri Reis, Nazmi Oğuz, Park ve Osman Kıvanç Caddesi, Sümbül ve Dr. Hayri Savdert Sokaklar.

Körfez Üst Yapı Düzenlemesi İhalesi:

FİRMALAR             TEKLİFLERİ
Ümsan yapı          2 milyon 153 bin YTL
Erk İnşaat            2 milyon 261 bin YTL
Marmara İnşaat    2 milyon 278 bin YTL
Özdemir İnşaat     2 milyon 293 bin YTL
Güneş Nakliyat     2 milyon 387 bin YTL
Türköz İnşaat      2 milyon 482 bin YTL
Ayhanlar             2 milyon 497 bin YTL
Simge-Mat          2 milyon 511 bin YTL
Eka İnşaat          2 milyon 577 bin YTL
Doğan Nakliyat    2 milyon 691 bin YTL