Üniversiteli gençlere 5 trilyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 10 bin öğrenciye burs veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı burs uygulamasında bu yıl öğrenci sayısını artırdı. Belediye bu yıl 10 bin öğrenciye yaklaşık 5 trilyon lira (5 milyon YTL) tutarında burs verecek.

REKOR MÜRACAAT OLDU
Üniversite gençliğinin eğitimine katkı amacıyla geçen yıl başlatılan uygulama, bu yıl artarak devam etti. Geçen yıl 7 bin öğrenciye 3.5 trilyon lira tutarında burs veren Büyükşehir Belediyesi`ne bu yıl 15 bin 990 üniversite öğrencisi müracaat etti. İnternet üzerinden yapılan rekor düzeydeki müracaatlar sonucunda beyanlarında şartlara uyan 10 bin öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

İLYAS ŞEKER AÇIKLADI
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker düzenlediği basın toplantısında burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili bilgi verdi. Ailesinin geliri 550 milyon liranın (550 YTL) altında olan 9 bin 844 kişinin hepsinin burstan yararlandırıldığını belirten Şeker, sonuçların Büyükşehir Belediyesi`nin www.kocaeli.bel.tr adresinden yayınlandığını, öğrencilerin bu siteden burs kazanıp kazanmadığını öğrenebileceğini ifade etti. Kazananların listeleri ayrıca Leyla Atakan Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediye Binası ve ilçe belediye binalarının önlerine asıldı.

EN ÖNEMLİ KRİTER BAŞARI
Başkan Vekili Şeker, burs verilecek öğrencilerde gelirle birlikte en önemli kriterinin başarı olduğunu söyledi. Şeker 15 bin 990 kişinin burs almak için başvurduğunu belirterek, başvuruları puanlama sistemiyle değerlendirdiklerini ifade etti. Derslerinde yüzde 75 oranında başarı göstermeyen öğrencileri başvuru kapsamına almadıklarını ifade eden Şeker, “Başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrenciler ön planda tutuldu” dedi. Sonuçların hangi kriterlere göre ve nasıl değerlendirildiğini sinevizyon eşliğinde açıklayan Şeker, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ise puanlama sırasında kendilerine ortalama bir puan verildiğini söyledi.

SOSYAL HİZMETLİLER KAZANDI
Şeker ayrıca, Sosyal Hizmetler aracılığı ile okuyan 303 öğrenciden 229`una burs çıktığını, anne ve babası vefat etmiş olan 61 kişinin de Büyükşehir bursundan yararlanmaya hak kazandığını kaydetti. Bu yıl burs başvurularında ilçe anlamında başı 3 bin 654 ile İzmit merkezin çektiğini ifade eden Şeker, bu rakamı 2 bin 536 ile Kocaeli`nin en büyük ilçesi olan Gebze`nin takip ettiğini belirtti.

İLK ÖDEME 21 KASIM`DA
Başkan Vekili Şeker burs almaya hak kazanan 10 bin öğrenciden evraklarını noksansız getiren her öğrenciye, 21 Kasım tarihinden itibaren bursun iki aylık peşin olarak ödenmeye başlayacağını aktardı. Evraklarını tamamlayamayanların hakları ise iptal edilecek.

KAYIT İÇİN NELER GEREKLİ?
Burs kazanan öğrenciler, T.C. kimlik numaralı iki adet nüfus cüzdanı, 2005-2006 yılı öğrenci belgesi, Büyükşehir Belediyesi internet sayfasında kazandığını gösteren sonuç sayfası çıktısı, ev-telefon-elektrik-su veya doğalgaz faturası, ara sınıf öğrencileri için transkript belgesi, ebeveyn çalışma ve gelir gösteren belge, aile ikametgahı ile önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi`ne başvurmaları gerekiyor. Öğrencilerin bu belgelere ek olarak kişiye özel olan ve internet sorgulamasındaki ifadelerini belgeleyecek kayıtları da beraberlerinde getirmeleri zorunluluğu bulunuyor.

RANDEVULU SİSTEM
Bu arada yığılma olmaması için Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir randevu sistemi oluşturdu. Buna göre sıralamada 1001-2000 arasında yer alan öğrenciler 18 Ekim, 2001-3000 arasında yer alan öğrenciler 19 Ekim, 3001-4000 arasında olanlar 20 Ekim, 4001-5000 arasında olanlar 21 Ekim, 5001-6000 arasında olanlar 22 Ekim, 6001-7000 arasında olanlar 24 Ekim, 7001-8000 arasında olanlar 25 Ekim, 8001-9000 arasında olan 26 Ekim ve 9001-10000 arasında olanların ise 27 Ekim tarihleri arasında Leyla Atakan Kültür Merkezi`ne giderek evraklarını yetkililere teslim etmeleri gerekiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!