Umuttepe´ye 70 saniyede 1 araç

Selami Aydın, sanılanın aksine Umuttepe hattında çok sayıda toplu ulaşım aracının çalıştığını söyledi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü ve Tıp Fakültesi Hastanesi`ne ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların vatandaşların eksik bilgilenmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sadece şehir merkezinden değil, İzmit`in 8 ayrı noktasından Umuttepe`ye 75 araçla hizmet verdiği ve her 70 saniyede bir araç kaldırıldığı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi, öğrenci, öğretim görevlisi, hasta ve hasta yakını olmak üzere her gün yaklaşık 17 bin kişinin Umuttepe`ye gittiğini tespit etti.

İKİ YENİ OTOBÜS DAHA
Umuttepe`ye ulaşım konusuna büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde ulaşım filosuna katacağı 6 adet yeni otobüsün ikisini de Alikahya-Yuvam Akarca hattına koyacak. 50 kişi taşıma kapasiteli söz konusu 6 aracın geriye kalan 4 adedi ise özel halk otobüslerinin yeterli olmadığı hatlara verilecek. Bu arada Vinsan-Umuttepe hattında çalışan eski minibüsler de geçen haftadan itibaren yeni ve daha büyük otobüslerle değiştirildi. Öğrenciler böylece söz konusu hatta daha modern ve büyük araçlarla yolculuk yapma imkanına kavuştu.

“VATANDAŞIMIZ EKSİK BİLİYOR”
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, Umuttepe konusu ile ilgili olarak bugün basınla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Üniversite öğrencileri ve sağlık hizmeti alan vatandaşlar nedeniyle bu hatta büyük önem verdiklerini söyleyen Aydın, “Vatandaş bu hatta sadece şehir merkezinden gidilebileceğini sanıyor. Ancak biz buraya ulaşım için İzmit`in 8 ayrı noktasını hizmete soktuk” dedi.

“TEK HAT ZATEN İMKANSIZ”
Aydın, Büyükşehir Belediyesi`nin 17 bin kişinin her gün sirküle olduğu bu hatta hizmet vermeye çalıştığını belirterek, “Vatandaşlara böyle önemli bir yerleşim bölgesi için tek hattan hizmet vermemiz zaten düşünülemez. 8 ayrı hattı Umuttepe için hizmete soktuk. Ancak tüm sorun bu diğer hatların bilinmemesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

50 OTOBÜS KİRALANACAK
Bu arada Büyükşehir Belediyesi yılbaşından itibaren otobüs filosunu güçlendirmek için 50 adet araç kiralayacak. Konuyla ilgili bilgi veren Aydın, “Buradaki amaç kendimizle çelişmek değil. Bilindiği gibi şehir merkezine daha da fazla araç sokmamak gibi bir ilke kararımız var. Ancak çok ihtiyaç olan hatlara takviye anlamında bu araçları sokacağız” dedi. 50 adet kiralık aracın ilk etapta 20 tanesi başlangıçta kullanılacak.

MİNİBÜSLERİN OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
Aydın minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi ile ilgili bir soru üzerine de, kararın yeniden ele alınan toplu taşım yönetmeliği içinde olduğunu söyledi. Revize edilecek olan yönetmelikte 20 koltuk bedelinin 48 milyar TL olarak belirlendiğini kaydeden Aydın, “Bu bedel araç sahiplerine fazla geldi. Biz de bu maddeyi yeniden görüşülmek üzere meclise gönderdik. Madde şu anda komisyonda. Komisyon kararını bekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

UMUTTEPE GÜZERGAHLARI
1- Çenesuyu-İzmit Merkez – Umuttepe: 3-5 dakika`da bir 25 araçla hizmet veriliyor. (Çenesuyu-Şehir Merkezi-Bulvar-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)
2- Yenikent-60 Evler-Derince-İzmit Merkez –Umuttepe: 12 dakikada bir 13 araçla hizmet veriliyor. (Yenikent-Derince-İzmit Merkez-Cumhuriyet Parkı-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)
3- Derince-Gültepe Işıklar-Umuttepe: 20 dakikada bir 11 araçla hizmet veriliyor. (Derince-Gültepe Işıklar-Askerlik Şubesi-Gültepe-Tüysüzler Çiftliği-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)
4- Çenesuyu-Dünya Bankası Konutları –Umuttepe: 30 dakikada bir 4 araçla hizmet veriliyor. (Çenesuyu-Leyla Atakan Caddesi-Baç-Devlet Hastanesi-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu- Dünya Bankası Konutları-Üçtepeler-Umuttepe)
5- Topçular-Umuttepe: 20 dakikada bir 6 araçla hizmet veriliyor. (Halkevi(üst geçit altı)-Kuryapı-Alemdar Cad. Cumhuriyet parkı-Çınarlı Cami-Topçular-Akçakoca konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe.)
6- Sarper-Yuvam Turgut-Umuttepe: 16 dakikada bir 6 araçla hizmet veriliyor. (Halkevi(üstü geçit altı)Emniyet Müd. –Leyla Atakan Cad. Baç-Cumhuriyet Parkı-Kolordu-Rasathane-Bağçeşme-Sarper-Yuvam Turgut Konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe.
7- Vinsan –Umuttepe : 5 dakikada bir 15 araçla hizmet veriliyor. (Vinson Veziroğlu kampusü-Sefa Sirmen Bulvarı-Carrefour Köprüsü-D-100-Yahyakaptan Işıklar-Özel Seymen Lisesi önü-İzmit Merkez Terminali-Bayındırlık Konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe kampusü
8- Alikahya Yuvam Akarca-Umuttepe kampusü (Önümüzdeki günlerde alınacak 6 aracın ikisi bu hatta verilecek.)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!