Umuttepe yolu 24 saat açık tutulacak

Büyükşehir ekipleri bölgede ilk kar temizleme çalışmasını yaptı. Kış boyunca Umuttepe´de 24 saat boyunca ekip bulundurulacak

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü`ne mevsimin ilk karı düştü. Önceki gece 20.00 dolaylarında başlayan kar yağışına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler anında müdahale etti. Büyükşehir, Tıp Fakültesi Hastanesi`nin de bulunduğu Umuttepe yolunu kış aylarında 24 saat boyunca ulaşıma açık tutacak.


 
YENİ ARAÇLAR DA ÇALIŞTI
Meteoroloji`den alınan “Pazar akşamı kar yağışı başlayacak” bilgisi üzerine kar temizleme ekipleri oluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nin de bulunduğu Umuttepe Kampusü`nde ilk çalışmayı yaptı. Kar yağışından önce bölgeye sevk edilen ekipler, gece boyunca yer yer yağan karın kapladığı yolları açık tuttu. Çalışmalara, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz aylarında satın alınan yeni kar küreme ve otomatik tuzlama araçları da katıldı.

HASTANENİN ÖNEMİ
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarda ekiplere nezaret eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, bu kış kar yağışı nedeniyle herhangi bir sıkıntı çekilmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Bu amaçla 30 kişiden oluşan 5 ekip oluşturduklarını söyleyen Akman, “Tıp Fakültesi Hastanesi bölgeye taşındıktan sonra, Umuttepe güzergahı 24 saat kullanılır oldu. Bu nedenle Büyükşehir ekipleri de bu yolda 24 saat çalışacak ve yolun hiçbir saat kapanmaması için görev yapacak” dedi.

İZMİT`TEKİ EKİPLER
5 Büyükşehir ekibinin sürekli olarak görev yapacağı İzmit merkezdeki bölgeler şöyle: Umuttepe yolu, Rasathane Caddesi Korniş yolu, Gündoğdu Kalıcı Konutlar ve yeni mezarlık yolu, Irak Konutları Radar yolu ve KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yaya yolları.

22 KÖY YOLUNDA DA
Öte yandan Köye Hizmet Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler de, Kartepe ve Kocaeli`nin 22 köy yolunda gece boyunca karla mücadele çalışması gerçekleştirdi. İlimizde en yoğun kar alan bölgenin, Karamürsel ve Gölcük`ün köyleri olduğu, ancak ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!