Umuttepe Kampüsüne 10 bin adet ağaç

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içerisine, çeşitli türlerde 10 bin adet ağaç dikilecek

 Umuttepe Kampüsüne 10 bin adet ağaç

Yeşile ve doğaya büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin birçok noktasını yeşillendiriyor. Türkiye’de ağaç dikiminde rekorlar kıran Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsüne farklı türlerde 10 bin adet ağaç dikecek. Çalışmalar kapsamında ağaçlar için damla sulama tesisatı da kurulacak.

FARKLI TÜRLEDE 10 BİN AĞAÇ
Umuttepe Kampüsünün müsait alanlarına Toros Sediri, Göknar, Akasya, Dışbudak, Ihlamur ve Çınar türlerinde 10 bin adet ağaç dikilecek. Ağaçlar kampüs içerisindeki boş alanlara ve bina çevrelerine dikilecek. Ayrıca kampüs içerisindeki binaların etrafındaki yeşil alanların otomatik olarak sulanması için sulama tesisatı kurulacak.

2004 YILINDAN BU YANA 9 MİLYON AĞAÇ DİKİLDİ
Doğayı ve yeşili koruyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanda öz verili çalışmalar gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılında bu yana şehir genelinde yaklaşık olarak 9 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdi. 

2018 YILI İÇİNDE
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılı içerisinde ise doldurulan hafriyat sahalarına, park bahçe ve diğer boş alanlara yaklaşık olarak 250 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yıl boyunca düzenli olarak dikilen fidan ve ağaçların, sulamasını ve bakımını özenle yapıyor.  


 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!