“Umut” gözyaşı oldu

Özürlü ve hükümlü kadroları için mülakata girecek adayların belirlendiği çekilişte, duygu dolu onlar yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Türkiye İş Kurumu Kocaeli İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Hayat Umuttur Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan özürlü ve eski hükümlülere sahip çıktı. Büyükşehir´in boş durumda bulunan özürlü ve hükümlü kadroları için noter huzurunda çekiliş yapıldı.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ
6. Noter Vekili Cabir Karahasanoğlu nezaretinde gerçekleştirilen çekilişte, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR adına Kocaeli İl Müdür Yardımcısı Halil Yılmaz, özürlü derneklerinin temsilcileri ile özürlü ve hükümlülerin aileleri de hazır bulundu.

34´E DÜŞÜRÜLDÜ
Mülakat öncesi her bir boş kadroya iki ismin belirlenmesi amacıyla yapılan çekilişte, toplam 37 olan aday sayısı 34´e düşürüldü. Sadece 3 aday dışarıda kalırken, kura sırasında hayli duygusal anların yaşandığı gözlendi. Büyük bir heyecan içinde adlarının torbadan çıkmasını bekleyen özürlü ve hükümlüler, zaman zaman sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

ANNE OĞLUNU ÇEKTİ
Kurayı izlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesine gelen Seher Öncü, oğlu adına yaptığı çekilişte oğlu Serkan Öncü´nün çıkmasına son derece mutlu oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gülser Ustaoğlu da torbadan Elif Kaya´yı çekince, Kaya gözyaşlarını tutamadı.

MÜLAKAT 24 TEMMUZ´DA
5 aylık bir süreyle Bilgisayar, Büro Yönetimi ve İletişim dersleri alan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden kurayı kazananlar, önümüzdeki pazartesi günü mülakata tabi tutulacak. Mülakatları kazanan 17 özürlü ve hükümlü ise, kendilerini yetiştiren Büyükşehir Belediyesi bünyesinde işçi statüsünde çalışmaya başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!