Ulusal Mimarlık Kongresi Kocaeli`nde yapılacak

Kocaeli`nde 15-16 nisan tarihlerinde yapılacak olan Ulusal mimarlık Kongresi için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret eden Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, organizasyon ile ilgili destek istedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Kocaeli eski Valisi Kemal Nehrozoğlu`da kongreye katılacak.

Toplam 250 kişinin katılacağı ve iki gün sürecek olan Ulusal Mimarlık Kongresi, Atatürk Vapuru`nda gerçekleştirilecek. Kongre nedeniyle beraberindeki Kocaeli Mimarlar Odası Başkanı Nilgün Akçay ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret eden Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, organizasyonun hatasız olması ve yerel yönetim olarak Büyükşehir Belediyesi`ni yanlarında görmek istediğini söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ev sahibi olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, “Biz ev sahibiysek, misafirperverlik adına ne gerekiyorsa onu yaparız” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, kentin planlanması için kurumlara güvendiklerini belirterek, “Sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmak, ilimizin kalkınmasında faydalı olacaktır” dedi.

Kongreye Cumhur Başkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu`nun yanı sıra Dünya Mimarlar Odası Başkanı Brezilyalı Jeamıy Learner, Mardin Valisi, Mardin Belediye Başkanı, Bursa Valisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Eskişehir Valisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı`nın katılacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!