Ulusal çalışmaya cahil saldırı

Numaralama çalışması nedeniyle sokak ve caddelere asılan yeni tabelalar kimliği belirsiz kişilerce sökülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin, Ulusal Adrese Dayalı Veri Sistemi kapsamındaki numaralama çalışmaları, bu çalışmanın anlamını kavrayamayan kimi çevreler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Bu çerçevede bazı sokak ve caddelere takılan tabelaların söküldüğü tespit edildi. Durumun son derece üzücü olduğuna işaret eden Büyükşehir yetkilileri, “Bu davranışta bulunanlar aslında nüfus sayımını da engellediklerinin farkında değiller. Ayrıca ciddi anlamda bir suç işliyorlar. Ülke yapılanmasında önemli rol oynayacak bir çalışma maalesef engellenmeye çalışılıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassas davranarak çalışmaya sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Ulusal Adrese Dayalı Veri Sistemi çalışması, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Başbakanlık genelgesi uyarınca yürürlüğe girdi. Buna göre bir belediye sınırı içinde aynı isimde yalnız bir cadde veya sokak olabiliyor. Sistem, adres bulmayı kolaylaştırırken yaşanabilecek olası karışıklıkların da önüne geçiyor.

NÜFUS SAYIMINDA KOLAYLIK

Numaralama çalışması nüfus sayımına büyük kolaylık getiriyor. Sokağa çıkma yasağı tarih olurken, anketörler tarafından haneye ilişkin 3-4 soru soruluyor ve kişilerin vatandaşlık numaraları alınıyor.

TİTİZ ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı´na bağlı Harita ve Kadastro Şube Müdürlüğü ekipleri de numarataj çalışması kapsamında ilimizdeki tüm yerleşim yerlerinde kapı numaraları ve sokak isimleri tespit çalışmasını tamamladı. Bu çerçevede yenilenen cadde ve sokaklarla birlikte kapı numaralarının binalara montajı devam ediyor.

ÇALIŞMAYI ENGELLİYORLAR

Ancak kimliği belirsiz kişiler tarafından montajı yapılan tabelaların çıkarılması çalışmayı sekteye uğratıyor. Yetkililer çalışmanın ulusal boyutuna dikkat çekerek, “Bu tip davranışların sayıma da engel teşkil etmesi nedeniyle yasal cezai  işlem uygulaması var. Dolayısıyla bu işi yapanlar suç işliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını, kapı ve sokak numaralarına sahip çıkmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!