“Ülkeye ve millete yararlı olun”

Başkan Karaosmanoğlu, ziyaretine gelen öğrencilere nasihatte bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ziyaretine gelen Köseköy Avni Akyol İlköğretim Okulu öğrencilerine nasihatte  bulundu. Karaosmanoğlu, gençlerden iyi eğitimli, ülkesine, milletine yararlı bireyler olmasını istedi.

EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR
Köseköy Avni Akyol İlköğretim Okulu´nun Başkan Karaosmanoğlu´nu makamında yaptığı ziyarete Okul Müdürü Ramis Çoban, öğretmenler Ayla Yüce ve Mehmet Duman ile birlikte öğrenciler Denizhan Koton, Dilara Yıldırım, Rümeysa Yıldırım, Zehra Akgün ve Seher Koton katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu´nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında öğrencileri öperek karşılayan Karaosmanoğlu, plansız yapılaşma yüzünden okul yapacak yer bulmakta güçlük çektiklerini anlattı. Mevcut okulların yetersiz olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

OKULLAR KAMPUS GİBİ OLMALI
Eğitimde kalitenin artması için mevcut yapıların iyileştirilmesinin yetersiz kalacağını belirterek, “Okulun sadece derslik değil, öğrencileri kendisine bağlayan, kimlik ve kişilik kazandıran, spor ve kültür salonları bulunan mekanlar olması gerekir. Bunlara verecek olduğumuz iyi eğitimi ekleyince, eğitimde kalitemiz yükselir. Çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verirsek, toplum da o kadar gelişir. Ülkemizin geleceği garanti altında olur. Bunun için her okul bir kampus gibi olmalı” dedi.

TOPLUMA YARARLI OLUN
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürdürülen çabalara, kendileri de ellerinden geldiğince destek olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Nerede bir boş alan bulursak, spor tesisi yaptırıyoruz. Çünkü sizlerin spor yapan sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, bizim için çok önemli. Sizler iyi eğitim aldıkça, iyi bireyler olarak yetiştikçe, bu ülkeye ve millete faydanız o kadar artacaktır” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, öğretmenlere çağrıda bulunarak, öğrencilere uygulamalı matematik eğitim yaptırmalarını önerdi. Başkan, 70 milyonluk Türkiye´nin gelir düzeyinin 5 milyonluk Norveç´in yarısı kadar olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoılu görüşme sırasında öğrencilere Büyükşehir Belediyesi yayınları ile kalem hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!