Ulaşımın bel kemiği trafiğe açıldı

Büyükşehir Belediyesi, Seka Kavşağı`nda köprüyü tamamlayıp, D-100`ü sahile bağladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 İzmit kent geçişini kesintisiz hale getirmek için başlattığı büyük projeleri tek tek hayata geçiriyor. Daha önce Cezaevi Köprülü Kavşağı´nı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı´nda, köprü yapımını tamamlayarak, D-100´ü sahile bağladı ve köprüyü trafiğe açtı.

247 METRELİK KÖPRÜ
Kent ile deniz arasında set oluşturan, sürekli tıkanıp, kazalara neden olan D-100 Karayolu´nun ulaşım çilesine son vermek için başlattığı çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, önce Cezaevi Köprülü Kavşağı´nı hizmete açmayı başardı. Çalışmaların yoğunlaştığı ve D-100 trafiğinin bel kemiği olarak adlandırılan Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı´nda, köprü yapımı tamamlandı. D-100 ile sahil yolunu birbirine bağlayan 247 metre uzunluğundaki köprü, 11 metre genişliğinde, çift şeritli olarak inşa edildi.

MİNİBÜS TERMİNELİNE BAĞLANTI
D-100´ü sahile bağlayan köprü, aynı zamanda kuzey yan yola bağlanarak, Devlet Malzeme Ofisi´nin bulunduğu alanda yapılacak olan belde ve ilçe otobüslerine ait terminale ulaşımı sağlayacak. Devlet Malzeme Ofisi ( DMO ) alanına yapılacak olan terminal sayesinde, ilçe ve beldelerden İzmit´e gelen  toplu taşıma araçları, D-100 Karayolu´na çıkmadan, yan yolu kullanarak ulaşım yapabilecek. Bu uygulama sayesinde hem kent içinin, hem de D-100´ün trafiği büyük oranda azalacak.

TRAFİĞE AÇILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen her proje kentsel ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanarak oluşturuluyor. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, D-100 üzerinde başlatılan çalışmaların devam ettiğini, tamamlandığında trafik çilesinin giderilmiş olacağını söyledi. Öte yandan D-100´ü sahile bağlayan Seka Köprüsü´nün trafiğe açılması, o bölgede yaşanan trafik çilesini de büyük oranda azalttı. Seka Köprülü Kavşağı D-100´ün İzmit kent geçişindeki bel kemiği olarak adlandırılırken, yapımı süren tünel geçişinin tamamlanması, trafik çilesini ortadan kaldıracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!