UKOME´den yeni halk tipi minibüslere onay

Kocaeli genelinde araç sayısı artırılmadan daha fazla yolcu taşınabilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşım araçlarındaki sayının artırılmadan daha fazla kişinin taşınmasına olanak sağlayacak kararını hayata geçiriyor. Ulaşım Daire Başkanlığı önümüzdeki günlerden itibaren toplu taşım kooperatiflerinin 20+30 kapasiteli yeni halk tipi minibüs taleplerini almaya başlayacak.

ZORLAMA YOK
Kooperatiflerin yeni halk tipi minibüslere geçmesi için herhangi bir zorlama içinde olmayan Büyükşehir Belediyesi isteyen kooperatiflerin ancak tüm üyeleriyle birlikte yeni minibüs modeline geçmesi şartıyla talebe onay verecek. Yeni halk tipi minibüslerin devreye girmesiyle Kocaeli`nde ayakta yolcu taşıma dönemine de sadece yeni minibüsler için geçerli olacak.

AYAKTA YOLCU ALINABİLECEK
Büyükşehir Belediyesi söz konusu kararını, bugün aylık olağan toplantısını gerçekleştiren ve ilin ulaşımdan sorumlu tek kurumu olan UKOME aracılığı ile aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan UKOME, 20 oturan 30 ayakta kapasiteli araçların toplu taşımda kullanılmaya izin verilmesiyle birlikte ayakta yolcu taşımacılığına da izin vermiş oldu. Bilindiği gibi daha önce İl Trafik Komisyonu kararı ile sadece İzmit merkezinde toplu taşımacılıkta ayakta yolcu taşınmasına izin veriliyordu. Ancak 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile tüm il sınırları şehir içi kabul edildiğinden ayakta yolcu taşımacılığı için izin verilmesi kararı alındı.

ESKİ TİP ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL
Ancak söz konusu karar eski tip minibüsler için geçerli olmayacak. Eski tip minibüslerde ayakta yolcu taşımacılığı yine cezaya tabi olmaya devam edecek. 20+30 kapasiteli yeni araçları tercih edecek kooperatifler bundan böyle ayakta yolcu alabilecek.

UKOME`NİN DİĞER KARARLARI
Bu arada UKOME, Saraybahçe ve Bekirpaşa sınırları içinde kamyonet tipi araçların sabah 09.00-12.00 ve 20.00-06.00 arasında giriş-çıkış yapmalarına, diğer saatlerde ise şehir içine girmelerinin yasaklanmasına karar verdi. UKOME dünkü toplantısında ayrıca, Kocaeli`nde servis taşımacılığı yapan tüm araçların P plaka altında toplanması ile ilgili konuyu da daha detaylı şekilde görüşülmesi için komisyona havale etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!