Ukome Eylül toplantısından önemli kararlar

Seka Park Otel`de toplanan kurul bir dizi önemli karara imza attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı olarak görev yapan UKOME bugün gerçekleştirdiği Eylül  ayı olağan toplantısında bir dizi önemli karar aldı. Seka Park Otel´de ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda 16 adet gündem maddesi ele alındı. Gündem maddeleri içinde Karamürsel ilçesi çarşı merkezi Mehmet Yasef Caddesi ve Şehit Hakan Kurt Sokağı´ndaki yaz-kış tarifesi görüşüldü. Buna göre Mehmet Yasef Caddesi ile Şehit Hakan Kurt Sokağı yaz sezonunda sabah 10.00 – 19.00 arası, kış sezonunda ise 10.00 - 17.00 arası araç trafiğine kapalı olacak.

ÜSTÜN VE BAYRAM ASLAN SOKAKLARI
Ayrıca Bekirpaşa Belediyesi Kültür Merkezi ve Otopark Binası çevresinin estetik açıdan değerlendirilmesi çalışmaları için Turan Güneş Caddesi ile söz konusu bina arasındaki Garaj Sokağın trafiğe kapatılması UKOME gündeminde yer aldı. Bu çerçevede Üstün Sokak ile Bayram Aslan Sokağı´nın çift yönlü olarak çalıştırılmasına ve bu sokaklarda iki taraflı olarak park yasağı uygulanmasına karar verildi.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE KOLAYLIK
Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Memduh Kızılağaç Darıca Huzurevinde bulunan yaşlıların Devlet Hastanesi´ne giderken yaşadıkları ulaşım sıkıntısı da UKOME´de ele alındı. Yaşlı vatandaşların bulundukları yerden tek bir vasıtayla hastaneye gitmeleri için Huzurevi önünden hareket eden 8 Nolu minibüs hattında çalışan 5 aracın Darıca Devlet Hastanesine kadar güzergahları uzatıldı. Güzergah şöyle belirlendi: Darıca Huzurevi kalkış-İstasyon Cad.-Aydın Sk.-Dr. Zeki Acar Cad.-Hastane.

SİNYALİZASYON YAPILACAK
Öte yandan Karamürsel Belediyesi´nin Kayacık Mahallesi Kırahmetoğlu ve Anadolu Lisesi´nin de bulunduğu D-130 Karayolu üzerindeki bölgeye trafik lambalarının konulması talebi kabul edildi. Karar çerçevesinde Karamürsel Kayacık Mah. Kırahmetoğlu ve Anadolu Lisesi´nin bulunduğu D-130 Karayolu üzerindeki mevkiiye sinyalizasyon sistemi yapılacak. Ayrıca, Eşme Beldesini ikiye bölen D-100 Karayolundan yayaların ve araçların geçişlerinde sıklıkla yaşanan trafik kazaları da kurulun gündemine geldi. Yapılan değerlendirme sonucunda kazaların önlenebilmesi için alt yapısı mevcut olan D-100 Karayolu üzerindeki uygun bir noktaya  sinyalizasyon sistemi yapılmasına karar verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!