Üçyol garajına dev kompleks

Büyükşehir Belediyesi, Bekirpaşa´daki belediye garajına 5 ayda katlı otopark ve çok amaçlı kültür merkezi inşa edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardır ihmal edilen Bekirpaşa bölgesinin eksikliklerini bir bir gideriyor. Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`ni tamamlayarak hizmete sokan, kaba inşaat halindeki Bekirpaşa Belediyesi Hizmet Binası`nın açılması için de çalışmalara start veren Büyükşehir Belediyesi, bugün bölge için yine önemli bir çalışmanın ihalesini gerçekleştirdi.

DÖRT FİRMADAN TEKLİF
Üçyol mevkiinde bulunan ve halen Bekirpaşa Belediyesi tarafından garaj olarak kullanılan geniş alana, katlı otopark ve çok amaçlı kültür merkezi yapımını içeren dev ihaleye, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş başkanlık etti. Toplam 4 firmanın katıldığı ihalede, TE-SAM firması 3 milyon 770 bin YTL ile en düşük, Rota İnşaat ise 5 milyon 330 bin YTL ile en yüksek teklifi verdi.

İÇİNDE NELER BULUNACAK?
Toplam 15 bin 386 metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan kompleksin 11 bin 284 metrekaresi otopark, 4 bin 102 metrekaresi kültür merkezi olarak dizayn edilecek. İki bodrum katın otoparka ait olacağı alana, aynı anda 400`e yakın araç park edebilecek.
Kompleks içinde zemin katında kadın emeği satış reyonları, muhtarlık irtibat bürosu, İSU, İZGAZ, zabıta hizmetleri birimleri, kiralık ticari-idari ofisler ve 900 kişilik düğün salonu yer alacak. Kompleksin birinci katında ise kadın eğitim ve çocuk etüt merkezi ile kütüphane, iki adet sinema ve seminer salonu hizmet verecek.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ
Dev kompleks, özellikle kültürel ve sosyal alanda önemli eksikleri bulunan Bekirpaşa bölgesinin bu yöndeki ihtiyaçlarını giderecek. Geniş otopark sayesinde de bölgedeki araç parkı sorunu sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılmış olacak. Bekirpaşa Belediyesi Katlı Otopark ve Kültür Merkezi`nin yapımı 150 günde (5 ayda) tamamlanacak.

FİRMALAR                             TEKLİFLERİ
TE-SAM İnşaat                  3 milyon 770 YTL
Ahmet Alak Müteahhitlik      3 milyon 950 YTL
BL-MY İnşaat                    4 milyon 099 YTL
Rota İnşaat                       5 milyon 330 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!