Üç ayda 10 bin öğrenci kaydı

Okullara yönelik buz pateni kampanyası başarı ile devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklaşa başlattığı “Haydi Çocuklar Buza” adlı kampanya büyük bir hızla devam ediyor. Üç aylık zaman diliminde toplam 10 bin öğrenci buz pateni ile tanışıp, kayma zevkine vardı.

OKULLARIN İLGİSİ
Buz sporlarını çocuklara sevdirmek amacıyla başlatılan çalışma, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Üç aydan beri sürdürülen çalışmada, 104 okulun öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Buz Pateni Salonu´nda, kaymanın zevkini yaşadı. Kentin her köşesinden otobüslerle salona taşınan öğrenciler, öğretmenleri ve usta buz patencilerinin refakatinde, kayarak, yeni bir spor dalı ile tanışmanın keyfini çıkardı.

YILDIZLAR YETİŞECEK
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, kampanyaya öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, “Bu dalda yıldız sporcular yetiştirmek için, küçük yetenekleri bulup çıkarmak istiyoruz. Yapılan bu kampanya, varmak istediğimiz hedefimize yardımcı olacak. Buz pateninde bulacağımız küçük yeteneklerle, Avrupa´da madalya kovalamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!