Turan Güneş´e ilk asfalt

Alt yapısı tamamen yenilenen caddede üst yapı çalışmaları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin tüm alt yapısıyla baştan sona yenilediği Turan Güneş Caddesi`nin asfaltlanma çalışmalarına başlandı. Kolektör ile doğalgaz hatlarının da döşendiği 400 metrelik ilk bölümde çalışmalar birkaç gün içinde tamamlanacak.

CADDE YENİLENİYOR

Her yağmur sonrası sel baskınlarına maruz kalan, sadece alt yapısıyla değil üst yapısıyla da bölge sakinlerine önemli sıkıntılar yaşatan Bekirpaşa`ya bağlı Turan Güneş Caddesi, Büyükşehir Belediyesi`nin çalışmasıyla yenileniyor. Mimar Sinan İlköğretim Okulu ile Solaklar Sapağı arasındaki 1700 metrelik mesafede yürütülen çalışmalar tamamladı. Trafiği aksatmamak için caddeyi etap etap ulaşıma açmak isteyen Büyükşehir yetkilileri, zemin sağlamlaştırma çalışmalarının tamamlandığı ilk etaba asfalt dökülmesi için startı verdi.

AŞINMA ASFALTI SONRA

Müteahhit firmaya bağlı ekipler, caddeye 10 santim kalınlığında ilk kat asfaltı atmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Havaların sıcak gitmesi durumunda ilk etabı kapsayan çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanması planlanıyor. İşlem bittikten sonra caddenin ilgili kısmı trafiğe açılacak. 10 santimlik aşınma asfaltın serimi ise daha sonra yapılacak.

GENEL SEKRETER`DEN DENETİM

22.03.2006 Çarşamba günü başlayan, gece de devam eden çalışmaları Genel Sekreter Münir Karaloğlu ile Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman birlikte ve yerinde inceledi. Alt yapı çalışmalarının sıkıntılı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, asfaltı biten kısımda yaya kaldırım ve tretuvar çalışmalarına bir an önce başlanmasını istedi.  

Bizi;
sosyal medyada takip edin!