Turan Güneş kısmen trafiğe açılacak

Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde araç geçişine izin verilecek

İzmit`in doğu kısmında yağmur sularının neden olduğu sel baskınlarını ortadan kaldırmak amacıyla Turan Güneş Caddesi üzerinde başlatılan kolektör hattı çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmaların tamamlandığı yolları geçici olarak trafiğe açmaya hazırlanıyor.

KOLEKTÖR HATTI DÖŞENDİ
1728 metre uzunluğundaki kolektör hattının tamamını döşeyen İSU`ya bağlı ekipler, halen bölgede ızgara döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu çalışmalar Fen İşleri ekiplerinin çalışması için herhangi bir engel teşkil etmiyor. Yağış olmaması durumunda kısa süre içinde tamamlanacak çalışmalardan sonra Seymen Sapağı ile Solaklar Sapağı arasındaki bölge kısmen de olsa araç trafiğine açılacak. Zemine serilen asfalt artığı malzeme nedeniyle de yollar çamur olmayacak.

SIRADA İZGAZ EKİPLERİ VAR
Öte yandan İSU`nun çalışmalarını tamamladığı bölgede, İZGAZ ekipleri de kısa süre içinde çalışmaya başlayacak. Böylece sadece kolektör hattı için yapılan kazıların üzeri kapatılmadan, doğalgaz hattı konusundaki eksiklikler de ortadan kaldırılmış olacak. İZGAZ`ın çalışmalarını bitirmesinden sonra ise bölgenin üst yapısına geçilecek, asfalt atılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!