TÜBİTAK´tan KOBİ´lere AR-GE Kredisi

TÜBİTAK, yeni buluş yapan ya da ürün geliştirmek isteyen KOBİ`lere üst limiti 400 bin YTL olan hibe kredisi veriyor.

TÜBİTAK, yeni buluş yapan ya da ürün geliştirmek isteyen KOBİ´lere üst limiti 400 bin YTL olan hibe kredisi veriyor. Proje maliyetinin yüzde 75´i hibe şeklinde karşılanmasını öngören programa KOBİ´lerden yoğun başvuru var.

YENİ DESTEK PROGRAMI
TÜBİTAK ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kamu Kurumları AR-GE Destekleme Programı kapsamında başarılı çalışmalara imza atıyor. Son üç yılda kuruluşundan beri verdiği desteklerin 3 katı AR-GE desteği sağlayan TÜBİTAK, KOBİ´lere üst limiti 400 bin YTL olan ve toplam proje maliyetinin yüzde 75´inin hibe şeklinde karşılanmasını öngören yeni bir destek programı başlattı.

 

ÇALIŞMANIN AMACI
Konu ile ilgili bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası İlişkiler ve AR-GE´den sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan; TÜBİTAK´ın  yaklaşık 1.5 ay önce küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olarak KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programını hayata geçirdiğini söyledi. Ayan, çalışmanın amacının KOBİ´lerin verimliliklerini, katma değer içindeki paylarını ve uluslar arası rekabet güçlerini arttırmak olduğunu ifade etti.
Proje maliyetinin yüzde 75´nin hibe şeklinde karşılanmasını öngören TÜBİTAK KOBİ AR-GE destek programından yararlandırılacağı projelerde bazı özellikler arandığını dile getiren Ayan, şunları kaydetti:

ARANAN ÖZELLİKLER
“Kocaeli KOBİ´lerinin TÜBİTAK´a sunacakları projelerde yeni ürün üretilmesi, mevcut ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi  ile maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesine şartı aranıyor. Ürün geliştirip bu ürünü üretime hazır hale getirmek isteyen KOBİ´ler  www.tubitak.gov.tr internet adresindeki başvuru formlarını doldurarak başvurabilirler. TÜBİTAK´ta oluşturulan değerlendirme kurulu ve görevli hakemlerin onay verdiği projelere kredi desteği sağlanıyor. Eksik ya da yetersiz görülen projeler ise red ediliyor.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!