Trafolara İzmit evleri modeli

İlimizin trafoları, ilimizin tarihi evleri örnek alınarak yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki elektrik trafolarını, Türkiye´de ilk kez tarihi İzmit evlerini model alarak yenileme çalışması başlattı. 30 trafoyu kapsayan çalışmalar, büyük ilgi uyandırıyor.

SAFRANBOLU DEĞİL İZMİT
Elektrik trafolarının tarihi evler model alınarak yenilenmesi birkaç yıldır yurt ve il genelinde yaygın olarak gerçekleştirilen bir çalışma. Ancak bu çalışmalarda daha çok Safranbolu evleri örnek alınıyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu eksikliğin giderilmesi, tarihi İzmit evlerinin kent genelinde bilinmesi ve yaşatılması amacıyla örnek bir çalışmanın altına imza attı.

KENT ESTETİĞİNE KATKI
İki etap halinde ve 30 trafoyu kapsayacak çalışmaya, İzmit merkezdeki trafolardan başlandı. Ahşap giydirme usulüyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında trafoların duvar, boya, çatı ve metal unsurları yenileniyor. Böylece hem kaçak ilan ve afişlerin meydana getirdiği çirkin görüntü ortadan kaldırılıyor, hem de kent estetiğine önemli bir katkı sağlanıyor.

 

HER İLÇEDE 1 TRAFO
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmanın ikinci etabı, İzmit dışındaki ilçelerde hayata geçirilecek. Her ilçede en az bir trafo, canlı örnekleri halen Kapanca Sokak´ta bulunan ve İzmit´in kimliğini simgeleyen tarihi evleri hatırlatacak.

1. ETAPTA YENİLENEN TRAFOLAR
Cedit Mahallesi Leyla Atakan Caddesi Trafosu, Hacı Hasan Mahallesi İnönü Caddesi Trafosu, Kocaeli Fuarı Ana Giriş Kapısı (A Kapı) Trafosu, Kozluk Mahallesi Sadettin Yalım Caddesi Trafosu, Kuruçeşme Beldesi Otoban Gişeleri Trafosu, Veli Ahmet Mahallesi Kertil Tekke Sokak Parkı Trafosu, Yuvam Akarca Konutları Trafosu, Yürüyüş Yolu 2 Trafosu, Bekirpaşa Zincirli Kuyu Caddesi Trafosu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!