Trafiğe Büyükşehir operasyonu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Trafik Haftası nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliklerde yapılan çalışmaları anlattı. Karaosmanoğlu, kent trafiğinin rahatlaması için tüneller, köprülü kavşaklar, üst geçitler, alternatif yollar gibi bir çok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

TÖREN YAPILDI
Trafik Haftası nedeniyle yapılan törenlere, Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yurdaer Erkul, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende yapılan konuşmalarda, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uymaları istenirken, her yıl hatalar yüzünden yüzlerce insanın canından olduğu belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR YATIRIMLARI
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent trafiğinin rahatlamasına büyük önem verdiklerini belirterek, yaptıkları yatırımların bunun göstergesi olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “İlk olarak deniz otobüsü seferlerini başlatıp, kurduğumuz deniz ulaşım ağı ile kara trafiğinin yükünü azalttık. Şimdi İzmit Kent Geçiş Projesi ile, D-100 üzerindeki ulaşımı kesintisiz hale getiriyoruz. Adalet Köprülü Kavşağı, Umuttepe Yolu ve Tatlı Kuyu Köprülü Kavşağı ile yılların problemlerini çözüyoruz. Ulaşım Master Planı çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma problemleri en iyi ve kalıcı şekilde çözmemizi sağlayacak. Köy yollarını yenilenmesi için geniş çaplı çalışmalar yaptık. Birçok caddeyi alt yapıları ile yeniledik. Gebze Eski Hisar Tünel Geçişi ve Derince Tünelini Yaptık” dedi.

ULAŞIM ÇİLE OLMAKTAN ÇIKIYOR
Konuşmasında kent genelindeki ulaşımı rahatlatmanın, insanların yaşantısını büyük oranda rahatlatacağını söyleyen Karaosmanoğlu, köy kent demeden her köşeye hizmet götürdüklerini söyledi. Yol sorununu medeniyet göstergesi olarak dile getiren Karaosmanoğlu, “Ulaşım ağını rahatlatmak için D-100´e alternatif yol yapıyoruz. D-100 içindeki düzenleme ve bu yolun tamamlanması ile, ulaşım ilimizde çile olmaktan çıkacak. Umuttepe´ye düne kadar gidecek yol bulunmazken, yaptığımız duble bölünmüş yol sayesinde, insanımız rahata kavuştu. Yaptığımız bu çalışmaların temelinde, trafiği rahata kavuşturmak, ulaşımı kolaylaştırmak var” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan trafik oyunları sergilendi. Trafik Haftası nedeniyle okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören sonunda Trafik Haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğü tarafından sergi açıldı.