Toylar yolu tamam gibi

Büyükşehir 35 köye ulaşım yapacak yolu bitirme aşamasına geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince´nin köyleri ile tek bağlantı yolu olan ancak yıllardır kaderine terk edilen Toylar Yolu´nun ikinci etabını da tamamlama aşamasına getirdi. Yeniden düzenlenen yolda sıra asfalt çalışmasına geldi.

ALTYAPISI TAMAM
Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı Derince Toylar yolunun üst yapı çalışmalarını tamamlamak için temposunu arttırdı. Ekipler, 15 kilometre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki yolu etap etap tamamlıyor. Toylar yolu boyunca öncelikli olarak yolun sağı ve soluna 14 bin 400 metre yağmur suyu kanalı ile 3 bin 500 metre hendek betonu atıldı. Yolun ilk etapta 1,5 kilometrelik kısmı altyapısı tamamlanıp, asfaltlandı. Ardında da ikinci etabı oluşturan 9,5 kilometrelik kısmın temel malzemeleri serilip, asfaltlanma aşamasına getirildi. Asfaltlama çalışması da önümüzdeki hafta yapılacak.

DERİNCE´DEN ÜNİVERSİTEYE YOL
Derince Toylar yolu bir yandan 35 köy ile ulaşımı rahatlatırken, diğer yandan da yolun eski İstanbul yoluna bağlantısı yapılıyor. Yapılan bu bağlantı sayesinde Körfez´in batısında bulunanlar, şehir merkezini kullanmadan Kocaeli Üniversitesi´ne gidebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!