Topluma faydalı insanlar yetiştiriyoruz

Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK Derince ve Yenikent sergilerinin açılışında konuştu

KO-MEK Derince Kurs Merkezi´nin yerel sergi açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu kurslarda on binlerce insana eğitim veriyoruz, insanlara nitelik kazandırıyoruz. Topluma faydalı insanlar yetiştiriyoruz” dedi. Kocaeli genelinde 30´a yakın kurs merkezi bulunan KO-MEK, dönem sonu yerel sergilerini açmaya devam ediyor. KO-MEK Yenikent ve Derince kurs merkezinin yerel sergileri de dün düzenlenen törenlerle açıldı.

 

AÇILIŞA BÜYÜK İLGİ
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi´nde gerçekleşen sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Derince Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Belde Mahalle Muhtarları ve halkı katıldı. Sergi açılışı Derince Dumlupınar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Belediye bandosu, Derince bağlama usta öğreticisi Nimet Karagöl ve kursiyerlerinin seslendirdiği eserlerle başladı.

DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
Sergide konuşan Başkan Karaosmanoğlu, insanların aldıkları eğitim sayesinde yaşamlarında bir adım daha ilerde olduklarını söyledi. Eğitimin insan hayatını önemli ölçüde değiştirdiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı eğitimli bireyler olarak yetiştirmeliyiz” dedi. Ülkenin kalkınmasının bireylerinin eğitimli olmasına bağlı olduğunu aktaran Karaosmanoğlu, “KO-MEK´te istediğiniz her branşta eğitim vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra vatandaşlarla birlikte serginini açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan ürünleri beğenen Karaosmanoğlu, özellikle hat ve farklı teknikler kullanılarak yapılan ebru çalışmalarını yakından inceledi. 2006–2007 eğitim döneminde Yenikent kurs merkezinde 497, Derince kurs merkezinde ise 1404 kursiyer çeşitli branşlarda ücretsiz eğitim aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!